Responsabilitatea Socială Corporativă

cr-nachhaltigkeit-vision-corporate-responsibility-thimm.jpg

Responsabilitatea socială corporativă și prin urmare, sustenabilitatea sunt subiecte cunoscute la noi: Ca firmă deținută de familie, aflată la a treia generație, viziunea în perspectivă și gândirea unitară au fost importante încă de la început – și ne călăuzesc în continuare.  Dorința noastră este să fim parteneri de încredere și responsabili pentru clienții, angajații și furnizorii noștri, precum și pentru mediul în care trăim.
 

Carton ondulat sustenabil

Producem ambalaje și sisteme de prezentare de peste 70 de ani – mari, mici, speciale sau standardizate. În 2019 proporția de ambalaje produse integral din carton ondulat a reprezentat aproape 90 % din întreaga producție. Prin aceasta suntem în contact încă de la început cu subiectul ecologie, deoarece materia primă naturală și regenerabilă pentru cartonul nostru ondulat este hârtia.  Originea hârtiei este pădurea, care determină decisiv clima. Noi utilizăm aproape 100 % hârtie certificată FSC®: Lemnul provine din păduri, care trebuie exploatate în mod responsabil.
 

Economie, ecologie și social

Din 2014 ne ghidăm după cei trei piloni clasici ai sustenabilității, care s-au impus atât pe plan național, cât și pe plan internațional: economie, ecologie și social. În 2020 am introdus în CR-Vision principii conform cărora dorim să:

  • urmărim profitul pe termen lung (economie),
  • utilizăm eficient resursele (ecologie) și,
  • fim un angajator apreciat, cu un mediu atractiv (social).

Avem convingerea că succesul este posibil doar dacă cele trei domenii vor coexista în armonie. Pentru aceasta ne audităm și verificăm în permanență procesele, sistemele de management și aspectele de conformare. În continuare, urmărim activ evoluția curentă pe plan politic, juridic și social în domeniul extins al sustenabilității.

În calitate de afacere de familie, un tratament respectuos în cooperarea noastră zilnică cu colegii și partenerii de afaceri este deosebit de important pentru noi. În special, ne angajăm să respectăm și să promovăm drepturile omului și dreptul la acorduri colective, precum și să promovăm diversitatea și egalitatea de șanse. Am elaborat o declarație de politică privind respectarea drepturilor omului, pe care o puteți consulta pe această pagină. 

Măsurile și instrumentele noastre CR

Instrumente importante de informare și comunicare sunt rapoartele noastre privind sustenabilitatea. Am publicat primul nostru raport în 2014, în 2016 și 2020 au apărut și alte rapoarte, iar în 2019 au fost actualizați indicatorii. Prin aceste rapoarte dorim să furnizăm informații transparente despre strategia, obiectivele noastre principale și măsurile rezultate din acestea.

În paginile următoare veți găsi informații despre soluțiile noastre de ambalare sustenabile și la cerere neutre din punct de vedere climatic, trecerea locațiilor noastre la energia regenerabilă, despre Codul nostru de conduită pentru angajați și furnizori, precum și multe altele.

 

Se încarcă...