Tipar digital

Tipar-digital-procedeu-de-tipar-functie-avantaje-masina-THIMM.jpg

Sectorul ambalajelor nu mai poate fi conceput fără avantajele tiparului digital: Tiparul digital se potrivește în mod optim pentru serii mici spre mijlocii și permite crearea unor ambalaje și display-uri imprimate individual. Cum funcționează tiparul digital? În cadrul grupului THIMM vă stau la dispoziție experți în tipar digital:

Definiția tiparului digital

Tiparul digital este un procedeu indirect de tipar. Acest lucru înseamnă că nu este necesar un substrat de tipar separat. Imaginea este transmisă către echipamentul de tipărit direct prin intermediul unui calculator. Astfel, în comparație cu celelalte procedee de tipar, cum ar fi tiparul offset sau tiparul flexografic, nu mai este necesar un echipament elaborat de tipărit.

Rezoluția tiparului digital este comparabilă cu rezoluția tiparului offset. Astfel tiparul digital este optim pentru ambalaje și display-uri de calitate.

Utilizări & avantaje ale tiparului digital

Tiparul digital este în mod special adecvat pentru serii mici și mijlocii de formate variate. Cheltuielile reduse de setup reprezintă avantaje relevante de costuri față de alte procedee de tipar. Astfel dvs. nu mai aveți de făcut comenzi colective pentru serii mai mari și nici nu mai suportați costuri ridicate de depozitare. Fiți flexibil și economisiți costurile de tipar aferente etapelor premergătoare!

Tiparul digital este esențial pentru a permite introducerea rapidă a unui produs pe piață: Acesta vă permite să obțineți producții test avantajoase pe care le puteți utiliza la cercetarea de piață. Datorită faptului că acesta este un procedeu indirect de tipar, este posibilă schimbarea rapidă a imaginii de imprimat, ceea ce facilitează perioade mai scurte de livrare. Luați în calcul optimizarea rețelei dvs. de distribuție folosind tiparul digital!

Creșteți loialitatea clienților dvs. prin ambalaje individualizate pentru acțiunile promoționale speciale sau prin ambalajele sezonale. Chiar și layout-ul de imprimat poate fi personalizat. Designul dumneavoastră nu cunoaște limite în ceea ce privește selecția culorilor: modelul CMYK constă din cele trei culori cyan, magenta, galben (yellow) și negru (key), derivat de la așa-numita „key plate”. Pe baza culorilor de proces CMYK pot fi simulate multe culori speciale în procedeul de tipar digital. Acest lucru face ca deviațiile de culoare să fie minimizate. Este posibilă chiar și introducerea unui cod invizibil pe imagine. Oferiți elementelor dumneavoastră de tipar un aspect actual și individualizat!

Echipamente de tipar digitale în detaliu

În cadrul grupului THIMM producem tiparul dumneavoastră digital, printre altele, pe o presă HP. Beneficiați de avantajele de viteză, rezistență și versatilitate: datorită vitezei de 183 metri pe minut, calității offset de 1.200 dpi și lățimii de lucru de 2,80 m vă deschidem posibilități absolut noi:

Pe echipament pot fi prelucrate hârtii cu o greutate de la 80 până la 400 grame pe metru pătrat. Cu ajutorul imprimării cu cerneală bazată pe patru culori pe bază de pigmenți și apă de tipul CMYK Thermal îndeplinim de asemenea toate cerințele pentru contactul indirect cu alimentele.

/ 3

Prelucrare digitalizată pe mașina de carton ondulat cu role de hârtie tipărite digital

Tiparul digital este un promotor important al digitalizării în industria ambalajelor. Cu excepția unității de imprimare, o imprimantă digitală este analogică, dar procesele conexe sunt digitale.
Și THIMM face încă un pas spre digitalizare: În calitatea sa de pionier, THIMM revoluționează procesul de producție a cartonului ondulat din role de hârtie tipărite digital pentru întreaga industrie de prelucrare a hârtiei.
Renunță la operarea manuală și abordează prelucrarea digitalizată și complet automată a rolelor de hârtie tipărite digital pe mașina de carton ondulat. Din unitățile de afaceri THIMM pack’n’display și Christianen Print, experții noștri în imprimare, împreună cu BHS Corrugated, HP și AixPano, au dezvoltat o soluție revoluționară pentru industrie: O producție digitală de carton ondulat cu imprimare digitală. În plus, unitățile de cameră foto montate pe mașina de carton ondulat, cu ajutorul codurilor QR, citesc setările mașinii și controlează automat schimbarea comenzilor pe mașina de carton ondulat. Această optimizare digitală a procesului face ca prelucrarea ulterioară a rolelor de hârtie tipărite digital să fie mai eficientă și mai ecologică.
În locul marcajelor anterioare, experții noștri în imprimare integrează în imaginea de imprimat sau pe deșeurile generate de ștanțare codurile QR, care sunt citite de unitățile de cameră foto montate pe mașina de carton ondulat, identifică digital schimbarea imaginii de imprimat și implementează complet automat setările necesare ale mașinii. Datorită celor mai recente opțiuni de imprimare digitală, la cererea clientului, codurile QR pot fi încorporate variabil, suplimentar și nelimitat în imaginile de imprimat, pe care clientul le poate folosi în scopuri proprii, de exemplu pentru trasabilitate. În imaginea de imprimat pot fi înregistrate, ca date variabile, și alte coduri identificabile.

Soluția revoluționară a industriei permite prelucrarea mai rentabilă a mai multor imagini tipărite în cantități mici pe o rolă de hârtie imprimată digital mașina de carton ondulat. Un alt avantaj al codurilor QR este că pot fi imprimate la dimensiuni semnificativ mai mici și mai avantajoase decât marcajele anterioare. Astfel, colile de hârtie pot fi folosite și imprimate mai eficient.

Digitalizarea procesului conex pentru producția de carton ondulat cu role de hârtie tipărite digital înlocuiește procesele analogice, astfel încât intervenția manuală în procesul de producție nu va mai fi necesară, efortul angajaților va fi redus, iar economiile de timp și resurse materiale vor fi majorate. Optimizarea inovatoare a proceselor pentru producția automată de carton ondulat a rolelor de hârtie tipărite digital este un pas înainte în industria de prelucrare a hârtiei și este de mare sustenabilitate pentru întreaga industrie.
Aflați mai multe aici despre producția digitală de carton ondulat cu imprimare digitală.

Se încarcă...