Proiectarea ambalajelor

proiectareambalaj-proiectare-engineering-THIMM.jpg

Ambalajele înseamnă în primul rând o acoperire a produselor dvs. Ele garantează o logistică fără probleme, asigură o protecţie adecvată a produsului, devin suporturi de date şi ambasadori ai mărcii şi influenţează preferinţe precum comportamentul de cumpărături al utilizatorilor. Funcţiile ambalajelor sunt foarte diferite. La acestea se adaugă şi o varietate imensă a cerinţelor clienţilor. Conceptul este, deci, esenţial pentru proiectarea ambalajelor.

Proiectarea de ambalaje pe baza unui concept

Ambalajul afectează multe departamente ale firmei, care pot profita reciproc unele de celelalte. În acest sens, THIMM a stabilit un workshop pe tema conceptelor: Noi conectăm toate departamentele şi secţiile în găsirea conceptului, pentru a obţine o privire de ansamblu asupra tuturor cerinţelor. Secţia de achiziţii doreşte adesea să negocieze un preţ favorabil, departamentul de marketing foloseşte ambalajul ca instrument de comunicare, în producţie ambalajele trebuie să treacă fără probleme prin maşini pentru a garanta un proces de producţie funcţional, iar în departamentul de logistică trebuie obţinute o depozitare rentabilă precum şi o expediţie şi un transport sustenabile. Fiecare departament al firmei contribuie la un concept intersectorial al ambalajelor. Pentru a evita întâlnirile îndelungate şi organizările costisitoare, workshop-ul nostru de lansare este ajutorul optim.

Workshop-ul nostru "Phase NULL" constituie un început rapid, pentru a analiza problemele complexe ale unui ambalaj. Încă din cadrul workshop-ului, THIMM se implică şi realizează analize de audit comercial (Store Checks) şi ale celor mai bune practici (Best Practise). Criteriile diferă de la departament la departament. Un factor important pentru fiecare departament sunt costurile cu materialele în sine. În sensul costurilor trebuie luate în considerare şi costurile cu eliminarea, costurile cu schimbul de instrumente sau şabloane şi costurile de proces. În distribuţie, un criteriu important este stabilitatea la transport, pentru ca ambalajul să garanteze o protecţie conformă cerinţelor până la PDV (Punctul de Vânzare). Costurile de depozitare la intrare, manipularea operaţională şi încărcarea paleţilor la ieşire sunt, de asemenea, criterii importante. Magazinele şi utilizatorii finali, materialele de ambalat, tehnologiile de ambalare, sustenabilitaea etc. sunt alte exemple de criterii de evaluare. Definirea, evaluarea şi ponderea criteriilor se stabilesc apoi prin procedee clare, în cadrul analizei costurilor, cu întreaga echipă. Aceasta conţine ambalajele dvs. existente în comparaţie cu proiectele noi.

Analiza costurilor stă la baza proiectării ambalajelor. Pe baza grilei de analiză valorică, inginerii de ambalaje de la THIMM proiectează ambalajul peste noapte. Datorită muncii în echipă, se fac de regulă economii mari de bani și timp.

  • Reducerea costurilor datorită organizării unitare
  • Economie de timp datorită proiectelor realizate peste noapte
  • Rezultate armonizate într-un singur workshop

Planificarea ambalajelor este treaba experţilor

Cerinţele şi funcţiile analizate sunt direct procesate în planificarea ambalajelor. Structura produsului este o sursă importantă de informaţii pentru inginerii de ambalaje, pentru ca ei să transfere cerinţele rezultante asupra ambalajului. Încă din stadiul de planificare, caracteristicile ambalajului (de ex. produs portant sau neportant), procesele de ambalare (automatizate sau manuale) şi volumul ambalajului (continuu sau în funcţie de acţiune) trebuie încorporate, pentru a fi incluse în proiectare. Mijloacele de transport folosite duc la cerinţe de logistică diferite. Un ambalaj expediat pe paleţi cu camionul la nivel intern necesită alte limite tehnice comparativ cu un recipient din plastic care este transportat maritim timp de săptămâni prin container în China. Planificarea ambalajelor este munca pregătitoare pentru construcţia efectivă a ambalajului. Se stabilesc mijloacele de ambalare şi mijloacele auxiliare de ambalare şi se determină primele tipuri de ambalaje.

THIMM planifică ambalajele independent de materiale şi, implicit, neutru din punct de vedere al furnizorilor. Se folosesc materiale pe bază de hârtie (carton ondulat, carton compact, hârtie). Se iau în considerare şi diverse materiale de umplere (carton ondulat etc.) în funcţie de cerinţe.

  • Proiecte independente de materiale şi fabricanţi
  • Expertiză îndelungată de proces în proiectarea de ambalaje
  • Recomandări de maşini de formare, umplere şi închidere (inclusiv cu conceptul maşinii)

Construcţie cu ajutorul programelor CAD

În industria ambalajelor se folosesc programele de software CAD (computer-aided design) pentru a construi ambalajele. Cele mai folosite soluţii sunt ArtiosCAD (Esko) şi Impact CAD (Arden Software). Se pot construi, în 2D şi 3D, cutii din carton ondulat, ambalaje din carton ondulat, elemente de umplere din spumă, separatoare din plăci duble, pungi din materiale transparente, afişaje pentru PDV etc.

Proiectarea noastră pentru un ambalaj din carton ondulat: Toate informaţiile obţinute în etapa de planificare sunt încorporate în construcţie. Pe baza catalogului FEFCO se stabilesc tipul şi varianta ambalajului. Numărul şi ordonarea produselor în interiorul ambalajelor depind atât de produsele în sine, cât şi de scopul utilizării lor ulterioare. În ambalajele pentru raft SRP (Shelf Ready Packaging) produsele sunt plasate în mod diferit comparativ cu un ambalaj pentru transport, deoarece ele contribuie la prezentarea produselor în magazin. Ordonarea produselor este importantă de exemplu pentru asigurarea unui grad optim de folosire a volumului din interiorul ambalajului. Un grad redus de utilizare a volumului duce la creşterea numărului de paleţi şi a locurilor pe paleţi, creşterea necesarului de materiale, precum şi un volum de transport mărit, şi implicit la costuri ce pot fi evitate! Pentru a garanta o plasare economică a unităţilor de ambalare definite pe paleții de transport, se recomandă orientarea conform dimensiunilor modulare ISO.
Proiectele de execuţie realizate pentru ambalaje şi afişaje pot fi redate în 2D şi 3D. Proiectele 2D sunt indispensabile pentru următoarea etapă de proces, crearea de prototipuri. Proiectele 3D servesc la vizualizare, testare şi în procesele de aprobare.

  • Folosire de scurtă durată a inginerilor de ambalaje
  • Management interimar pentru costurile calculabile de proiectare a ambalajelor
  • Contracte-cadru avantajoase pe termen lung (de ex. repartizarea cantităţilor)

Prototipuri ale ambalajelor dvs.

Folosind un plotter de tăiere se obţine un prototip al ambalajului proiectat, din plăci de material (de ex. carton ondulat, carton compact, HKP). Proiectantul ambalajului trimite datele CAD către plotter, prin interfaţa programului software. Sunt simulate linii de tăiere şi pliere, deschizături, ştanţe şi/sau linii de perforare. Mostra ambalajului astfel obţinut este apoi pliată manual şi, dacă e cazul, lipită de către proiectant. Construcţia prototipului poate fi folosită atât ca producţie unitară cât şi pentru ediţii limitate. În cele mai multe cazuri este vorba de mostra aprobată pentru clienţi.

  • Mostră de ambalaj de la piesa cu numărul unu
  • Posibilitate de serie mică
  • Design-ul ambalajului poate fi transformat în mostră imprimată (începând de la o piesă), cu imprimanta digitală

Listele cu piesele ambalajelor ideal într-o bază de date

Vă recomandăm să inseraţi datele de bază ale ambalajelor dvs. într-o bază de date pentru ambalaje. Astfel vă asiguraţi că specificaţiile, schiţele tehnice şi instrucţiunile de ambalare vă stau oricând la dispoziţie. Informaţi-vă despre conceptele noastre de management al datelor.

Teste ale ambalajelor şi teste de transport

Standardele şi normele de verificare internaţionale sunt la ordinea zilei în domeniul ambalajelor. Posibilităţile de testare variază de la mijloacele de ambalare, ambalajele din carton ondulat, paleții de transport şi până la unităţile de încărcare. Obţineţi garantarea rezistenţei ambalajelor dvs. la sarcini statice, dinamice şi climatice, cu  testările ambalajelor.

Standardele reduc complexitatea şi costurile

Fabricile cu producţii mari de ambalaje trebuie să încerce ca, încă din etapa de proiectare a ambalajului, să ţină cont de sortimentul complet de ambalaje. Stabilirea de standarde clare pentru construcţiile de ambalaje este în acest sens la fel de importantă ca şi stabilirea premizelor tehnice pentru elaborarea specificaţiilor de ambalare. Un factor la fel de important este definirea de procese pentru testarea ambalajelor. Cu acest pachet pot fi îmbunătăţite pe de o parte performanţa de ambalare, iar pe de altă parte indicatorii de cost. Nu trebuie decât să începeți.

Se încarcă...