Optimizarea portofoliului

portofoliu-optimizare-analiza-calculatie-ambalaj-carton-ondulat-THIMM.jpg

opTHIMMizat. Având în vedere că ține cont de întregul lanț de aprovizionare, optimizarea portofoliului vă pregătește și mai bine pentru viitor. La THIMM, ne folosim de expertiza obținută de-a lungul anilor pentru a stabili cât mai exact relația dintre ambalaje, produse, procese și mașini, împreună cu dvs. Dacă toți parametrii sunt coordonați optim, reduceți costurile cu ambalajele, procesele și logistica. 

Producția de carton ondulat crește constant, de ani buni. Materiale de ambalare sustenabile precum  cartonul ondulat devin din ce în ce mai prezente și mai importante pentru mediul înconjurător. Cartonul ondulat ca materie primă și material de ambalare sustenabil este utilizat din ce în ce mai mult, iar materialul plastic este utilizat din ce în ce mai puțin.

Cu THIMM vă alegeți partenerul potrivit în ceea ce privește soluțiile de ambalare durabile. Deoarece hârtia, cartonul ondulat și cartonul ondulat din hârtie pe bază de iarbă sunt printre cele mai ecologice materiale de ambalare din zilele noastre și devin tot mai importante pentru viitor. 
Considerarea materialelor de ambalare este doar o parte a optimizării portofoliului, pe care echipa noastră de consultanți din cadrul grupului THIMM ar dori să o abordeze împreună cu dvs. În contextul optimizării portofoliului, analizăm interacțiunea dintre ambalaje, produse, procese și parcul auto. Pornind de aici, dezvoltăm un concept integrat cu care economisiți costuri importante cu procesele și logistica. 

OpTHIMMizează împreună.

Optimizarea portofoliului – „Optimizarea sortimentelor reduce multitudinea ambalajelor“

Multitudinea și complexitatea ambalajelor apar dacă structurile clientului și furnizorului continuă să crească în timp, ceea ce face ca și propriile sortimente de ambalaj să se înmulțească. Odată cu creșterea varietății de ambalaje, costurile de ambalare cresc, procesele devin mai complexe și necesită mai mult timp, iar coeficientul de utilizare a volumului este afectat ¨în consecință. 
Profitați acum de oportunitatea de a vă optimiza portofoliul, împreună cu echipa noastră de consultanți. Optimizarea portofoliului înseamnă să luăm în considerare „haosul de ambalaje” și să analizăm datele și specificațiile dvs. existente.

Să profităm de ocazie pentru a vorbi despre cele mai importante compoziții de hârtie și să luăm în considerare diferite gramaje de hârtie și sortimentele asimetrice. Experții noștri în optimizarea portofoliului țjn mereu cont de materialele de ambalare durabile, de ultimele sortimente de carton ondulat, cum este cel din ondule T, sau de tipurile cunoscute de carton ondulat, cum sunt cele din ondule F.

Când este cel mai bun moment pentru o optimizare de portofoliu :

 • ... când predomină o varietate mare de ambalaje, datorită sortimentului de produse dezvoltat de-a lungul timpului
 • ... când furnizorii și standardele (specificațiile) de ambalare nu sunt coordonate
 • ... dacă structura de bază a clientului a mărit diversitatea ambalajelor și imaginilor tipărite

Obiectivul nostru: Să alegem abordări integrate, să economisim costuri și să mărim avantajele clienților

 • Împreună vom reduce varietatea dvs. de ambalaje
 • Optimizarea materialelor la ofertă dublă: Îmbunătățirea eficienței materialelor și reducerea costurilor cu materialele
 • Implementarea unor specificații de ambalare unitare, pentru procese mai simple
 • Simplificarea prin analize detaliate a proceselor din aval cum sunt producția, procesarea și logistica

Soluția ideală pentru clienții noștri
Exemplul de succes al unui client, unul dintre cei mai mari producători de produse de igienă, arată modul în care o schimbare de sortiment poate genera, datorită optimizării portofoliului, reduceri de costuri de ordinul a șase cifre. Cum a reușit? De exemplu, cu o trecere de la cartonul ondulat din ondule B la cartonul ondulat din ondule T. Cu o înălțime de 1,7 mm, cartonul ondulat din ondule T este un tip de carton ondulat durabil, între cartonul ondulat din ondule B și cartonul ondulat din ondule E. Prin optimizarea portofoliului, se pot economisi până la 25 de procente din costurile cu stocarea și transportul. Există și alte avantaje, comparativ cu cartonul ondulat din ondule B.

Optimizarea portofoliului - „Tehnologia de imprimare adecvată”

Haideți să definim împreună cea mai bună tehnologie de imprimare pentru nevoile dumneavoastră. Având o viziune integrată a proceselor de producție, optimizăm procesele de imprimare.
Pentru o analiză bazată pe nevoi, evaluăm procesele actuale de imprimare și procesele de la baza lor, precum și utilizarea varietății de culori. 
Echipa noastră de consultanți este familiarizată cu procesele uzuale de imprimare din industria ambalajelor și a afișajelor și va găsi procesul de imprimare adecvat pentru ambalajele dvs. În cadrul optimizării portofoliului, experții noștri analizează volumul de producție, imaginea de imprimat și utilizarea culorilor, precum și calitatea superioară și beneficiile pentru grupul dvs. țintă. 

Cu tehnologia de imprimare digitală descoperiți noi posibilități de proiectare a imaginilor de tipărit și beneficiați de timpi de livrare semnificativ reduși, precum și de economii cu costurile de imprimare.
Reduceți numărul de culori tipărite și îmbunătățiți astfel echilibrul ecologic.
Facilităm procesul de imprimare printr-o abordare integrată a proceselor de producție.

Când are sens să ne gândim la o optimizare a portofoliului în sectorul de tipărire:

 • ... când costurile de tipărire reprezintă o parte semnificativă a costurilor de producție.
 • ... când procesul de imprimare a devenit un factor de timp important și costisitor.
 • ... când rezultatul imprimării nu îndeplinește datele și cerințele dvs.
 • ... când numărul mare de imagini tipărite duce la o complexitate crescută.

Obiectivul nostru: Alegeți abordări integrate, economisiți costuri și creșteți avantajele clienților

 • Pentru producători și consumatori, creați imagini de tipărit bazate pe nevoi
 • Considerați costurile, procesele și metodele de imprimare
 • Definiți procesul optim de imprimare pentru ambalaje și afișaje
 • Analiza și evaluarea portofoliului de produse al clienților dvs. (B2B)

Soluția ideală pentru clienții noștri
Opțiunile de imprimare digitală pentru ambalaje și afișaje sunt multiple. Avantajele imprimării digitale conving: Indiferent că e vorba de seturi creative pentru Seitenbunt, ambalaje de transport pentru alimente de la HelloFresh, ambalaje de transport pentru aparate electrice de la Venta sau de afișaje de podea pentru produse igienice de la Hahnemühle, acestea sunt doar câteva exemple de produse pe care le-am realizat cu succes împreună cu clienții noștri.
Convingeți-vă singuri de optimizarea portofoliului și de tipărirea digitală. Experții noștri sunt aici pentru Dvs.!

 

Optimizarea portofoliului – „Optimizarea costurilor de proces pentru o mai bună eficiență“

Optimizarea costurilor de proces permite ca întregul lanț de proces să fie coordonat și conectat astfel încât să se genereze proceduri armonioase. Împreună cu dvs. nu lucrăm numai la optimizare, ci și la îmbunătățirea lanțului de proces, în mod concentrat și durabil. 
În cadrul optimizării portofoliului creșterea productivității, îmbunătățirea calității și optimizarea timpilor de producție nu sunt decât câteva din modalitățile de reducere a costurilor de proces. Digitalizarea și automatizarea în creștere au o influență din ce în ce mai mare asupra proceselor, în special în zona de producție și, prin urmare, trebuie evaluate și considerate în analiză.

Vă analizăm procesele și vă sfătuim cu privire la cea mai bună soluție.

Când să începeți optimizarea portofoliului în zona costurilor de proces:

 • ... când se încetinesc procesele și cresc timpii de procesare, cum ar fi dotarea și manipularea
 • ... când a crescut complexitatea în lanțul valoric
 • ... când problemele cu calitatea devin uzuale
 • ... când sunt necesare mai multe resurse umane, dar concomitent cresc și perioadele de concediu medical

Obiectivul nostru: Să alegem abordări integrate, să economisim costuri și să mărim avantajele clienților

 • Examinarea și conversia proceselor analogice în concepte automate și digitale, prin dialog cu clientul.
 • Creșterea productivității și îmbunătățirea calității
 • Optimizarea proceselor și reducerea costurilor
 • Armonizarea diversității ambalajelor și proceselor pentru economii semnificative ale costurilor de proces
 • Eficiență mai bună în întregul lanț de aprovizionare
   

Optimizarea portofoliului – „Procese armonioase în logistică“

Scopul optimizării portofoliului în zona delogistică este de a garanta desfășurarea armonioasă a proceselor și de a evita astfel întârzierile inutile. Menținerea flexibilității în cele mai importante perioade de vârf este tot o parte a optimizării portofoliului.
Echipa noastră de consultanți și-a propus nu doar să găsească și să dezvolte propuneri ample de soluții pentru logistica internă și externă, ci și să le mențină pe termen lung. Aceasta include și evaluarea sectoarelor din amonte și din aval cum ar fi achizițiile, producția și managementul calității. 

Standardele uniforme de ambalare, care se bazează pe dimensiunile paletului, duc la reducerea efortului dvs. de manipulare, la utilizarea optimă a unităților de încărcare, precum și a suprafețelor rafturilor și paleților. Procesele de logistică trebuie luate în considerare încă din etapa de dezvoltare a produsului, deoarece ambalajele modulare permit costuri reduse de depozitare și transport. 

Când are sens optimizarea portofoliului în logistică:

 • ... când există o varietate mare de dimensiuni ale ambalajelor și sunt implementate doar puține soluții standard
 • ... când ambalajele produselor și ambalajele exterioare nu sunt coordonate între ele, astfel încât există un volum mare de „aer livrat” resp. o utilizare redusă a volumului
 • ... când utilizarea redusă a spațiului de pe paleți, din camioane și containere determină costuri inutile 
 • ... când creșterea daunelor din tranzit generează o rată ridicată a reclamațiilor

Obiectivul nostru: Să alegem abordări integrate, să economisim costuri și să mărim avantajele clienților

 • Gama de ambalaje modulare pentru un Management Complet optimizat
 • Reduceți spațiul de depozitare și locurile de stocare printr-o mai bună utilizare a paleților
 • Creșteți utilizarea volumului și a suprafețelor la un nivel optim
 • Reducerea daunelor de transport și scăderea ratei reclamațiilor

Soluția ideală pentru clienții noștri
Coeficientul de utilizare a volumului este unul dintre elementele de bază ale optimizării portofoliului. Având în vedere utilizarea volumetrică optimă a paletului, nu numai că se poate mări securitatea transportului, dar concomitent pot fi reduse și costurile. Această optimizare a portofoliului a fost implementată deja cu succes la clienți dintr-o gamă largă de industrii. 

 

O optimizare comună a portofoliului pentru mai multă durabilitate

Durabilitatea și ecologia sunt aspecte care devin din ce în ce mai importante în societatea noastră. În contextul modelului de consum, durabilitatea a devenit acum un criteriu de cumpărare pentru consumatori. Acest lucru este dovedit de sondajele realizate de IfH Köln în 2016 și 2019. 90% dintre respondenți afirmă că doresc nu doar mai puține ambalaje din plastic, ci și că retailerii ar trebui să ofere mai multe produse cu ambalaje realizate din materiale alternative (Statista 2016 și 2019).

Diferite aspecte ale durabilității joacă un rol în ambalare și plasarea secundară, pentru producători și consumatori. În optimizarea portofoliului evidențiem ambele părți pentru a oferi cea mai bună soluție pentru producători și clienți.

 • Optimizarea sortimentelor Economisirea de resurse valoroase și protejarea mediului
 • Procedura corectă de imprimare: Creșteți profitabilitatea și descoperiți potențiale
 • Optimizarea costurilor de proces: Profitabilitate crescută și economii de costuri
 • Logistica optimă: Economisiți CO2 - de dragul naturii

„Cei patru piloni” ai optimizării portofoliului vă oferă dvs. și, în lanțul de proces din aval, și clienților dvs., o multitudine de avantaje. De exemplu, prin optimizarea sortimentelor, pe un palet se pot pune mai multe decupaje și ambalaje, ceea ce duce la o cantitate mai mică de paleți și, prin urmare, la mai puține rute de transport. 
La fiecare optimizare a portofoliului vom evidenția toate potențialele de optimizare. Îmbunătățirea materialelor de ambalare, dezvoltarea tehnologiilor, trecerea de la procesele analogice la cele digitale și optimizarea utilizării resurselor sunt doar câteva dintre măsurile care sunt abordate împreună. Dvs., pe baza analizelor și evaluărilor noastre, decideți ce măsuri trebuie implementate. Oferim suport integrat și eficiență la implementare.

Soluțiile de ambalare durabile oferă posibilitatea de a ne reduce la minim impactul asupra mediului. Datorită unei varietăți de materiale durabile de ambalare și a utilizării optimizării portofoliului, resursele și mediul înconjurător pot fi mai puțin solicitate și astfel se poate reduce din costuri.

Obiectivul nostru comun:

 • Împreună lucrăm la o utilizare redusă a resurselor și la reducerea costurilor, cu aceeași flexibilitate și siguranță a producției
 • Conservăm resursele, materiile prime și rutele de transport - pentru mai puțin CO2 și de dragul naturii!
 • Descoperim indicii și folosim calculatorul de CO2pentru a vă arăta cum vă puteți reduce amprenta de CO2.
Se încarcă...