Calcul emisii CO2e

CO2-calculatorclimatic-sustenabilitate-ambalaj-emisie-amprentaclimatica-THIMM.jpg

„La cerere, efectuăm un calcul individual al echivalentului de CO2e pentru ambalajele dvs. din carton ondulat și transportul acestora.” Aici evaluăm întregul lanţ de proces, începând de la recoltarea materiei prime şi până la poarta fabricii („cradle to gate“).

"Pentru a reduce emisiile de gaze cu efect de seră ale companiei dumneavoastră, trebuie să creați mai întâi o imagine de ansamblu sub forma unei amprente de carbon corporative (bilanț de CO2e)." O parte din această amprentă de CO2e o reprezintă emisiile de gaze cu efect de seră generate de ambalajele folosite pentru produsele dvs. „Aceasta include nu numai emisiile directe de gaze cu efect de seră (Scope 1), ci trebuie calculate și emisiile online de CO2e indirecte (Scope 2 + 3).”

  • Sfera 1: "Emisiile de gaze cu efect de seră, cum ar fi consumul de energie pe bază de combustibili fosili pentru încălzire, care apar  direct în firmă."
  • Sfera 2: "Emisii indirectede gaze cu efect de seră, care apar ca urmare a furnizării de energie de la terți, de ex. energie electrică."
  • Sfera 3: "Toate celelalte emisii indirecte de gaze cu efect de seră, pe care o companie le produce, de exemplu, prin utilizarea produselor, serviciilor și materialelor auxiliare."

La calcularea echivalentului de CO2e procedăm de obicei după cum urmează:

  1. Înainte de a începe: Avem o sesiune individuală și personală de consultanță, pentru a putea determina cât mai bine posibil indicatorii necesari pentru ambalajele utilizate în cadrul companiei dumneavoastră.” 
  2. Calculaţie: „Procesarea informațiilor și calcularea emisiilor online de CO2e aferente produselor lor, cu ajutorul instrumentelor validate și dezvoltate special pentru noi.” Avantajul: avem datele reale pentru producție, prelucrare etc. în cadrul firmei THIMM, astfel încât calculul va fi valabil în funcție de sursă.
  3. Colectarea informațiilor: Determinarea suplimentară a informațiilor complementare (Scope 2 + 3) pe baza bazelor de date validate (ecoivent, GEMIS, Agenția Federală de Mediu etc.).
  4. Rezultatul: Obținerea rezultatelor procesate în mod clar pentru bilanțul dvs. de CO2e on-line. La final, urmează o discuție detaliată a datelor existente. 
  5. Consultanță: Pe baza sesiunii noastre de consultanță putem stabili apoi cu exactitate cât de eficiente din punct de vedere climatic sunt ambalajele Dvs. În acest sens, accentul este pus pe determinarea punctelor fierbinți online de CO2e.
  6. Soluții: În cele din urmă, vă oferim soluții personalizate care vă ajută să reduceți emisiile de gaze cu efect de seră ale ambalajelor dvs. (de ex. ambalaje neutre din punct de vedere climatic cu Climate Partner).
  7. Implementare: La cerere, noi implementăm soluțiile selectate de dumneavoastră, direct pentru dumneavoastră. 

Obțineți informații de la prima mână despre amprenta electronică de CO2e a ambalajelor dvs. și bazați-vă pe calculele exacte ale experților noștri în ambalaje.

Se încarcă...