Carton ondulat natural

cartonondulatnatural-hartienaturala-structura-fibre-hartiereciclata-fibrevirgine-THIMM.jpg

Cartonul ondulat natural este noua tendință sustenabilă în industria ambalajelor. Pe bună dreptate! Ca alternativă la ambalajele din plastic și ca și completare la produsele din carton ondulat existente, cartonul ondulat natural este un material de ambalare optim pentru universul încă bogat în plastic al consumatorilor. Fabricat până la 100% din hârtie naturală, cartonul ondulat natural poate fi procesat și tipărit la fel ca și cartonul ondulat. Convingeți-vă singuri!

Cartonul ondulat natural este în, prezent, subiectul multor conversații. Nu numai producătorii de ambalaje sunt implicați în acest subiect, pionieri la acest capitol fiind și RSA (retailerii din sectorul alimentar), precum Rewe și Penny. De exemplu, bolurile de fructe din plastic sunt deja înlocuite de tăvi durabile realizate din carton ondulat natural. Dar asta nu este totul: Standurile secundare din carton ondulat natural pot fi utilizate perfect în sectorul alimentelor și produselor durabile, fiind astfel capitalizate pentru o prezentare eficientă și holistică a produsului.

De ce carton ondulat natural?

Hârtia naturală are în compoziție, pe lângă granulele de hârtie, și hârtie reciclată. Raportul materiilor prime este de 30:70.

Bineînțeles că, și în cazul cartonului ondulat natural, este posibilă modificarea compoziției hârtiei. În compoziția ondulelor pot fi utilizate atât hârtia de tip fluting și testlinerul, cât și capa interioară. Avantajul este evident: În loc să folosiți doar celuloză pentru ambalaje, de acum încolo veți putea folosi iarbă pentru a fabrica ambalajele ecologice. În timp ce celuloza obișnuită este obținută din copaci cu o perioadă îndelungată de creștere, iarba din zonele de compensare este cosită de mai multe ori pe an. Pe lângă gazele cu efect de seră, energia și apa uzată, tehnologia economisește materii prime și oferă proprietăți ecologice îmbunătățite.

Iarba provine din spații verzi nefolosite anterior, așa-numitele zone de compensare. Folosirea acestor zone creează surse suplimentare de venit pentru agricultură și, ca urmare, generează locuri de muncă în zona respectivă. Zonele de compensare sunt zone definite legal, care nu au fost încă folosite pentru agricultură și nu au fost fertilizate sau tratate chimic. Totuși, astfel de pajiști nu se găsesc doar în Germania, ci și în Europa de Est, America de Sud și Africa de Sud, spațiile verzi putând fi folosite pentru producerea hârtiei naturale și a cartonului ondulat natural.
 În general, din punct de vedere tehnic, procesul de fabricare a hârtiei naturale diferă doar puțin față de procesul de fabricare a hârtiei. Spre deosebire de producția de celuloză din fibre virgine de lemn, pentru hârtia naturală nu este necesar procesul chimic de „fierbere”.

Cererea crescândă pentru materii prime alternative și materiale de ambalat durabile, provenită din comerț și de la clienți, transformă cartonul ondulat într-o tendință importantă pentru viitor. Aici joacă un rol și aspectele avantajoase de marketing, cum ar fi crearea unui AC (avantaj competitiv) și diferențierea optică la PDV, care contribuie la valoarea adăugată a cartonului ondulat natural.

Ambalaje din carton ondulat natural

Datorită certificatelor ISEGA, ambalajele alimentare din carton ondulat natural pot fi folosite pentru contactul direct cu alimentele. Combinația dintre fibrele de iarbă virgine și cele reciclate permite contactul direct cu alimentele uscate, non-grase, precum și cu alimentele care trebuie decojite sau spălate înainte de consum. 

Tăvile și lăzile din carton ondulat natural servesc ca suport la transport și, în același timp, la prezentarea mărfurilor. 
Cu colțuri de stivuire integrate, tăvile din carton ondulat natural pot fi stivuite, protejând astfel fiecare produs. Un avantaj nu doar pentru economisirea costurilor cu logistica, ci și o facilitare esențială a sistemelor de manipulare din comerț. La fel ca ambalajele și afișajele, tăvile din carton ondulat pot fi tipărite individual, oferind o varietate de mijloace de comunicare pentru promovarea vânzărilor și prezentarea mărcii. Tăvile din carton ondulat natural sunt folosite în toate sectoarele, de la alimente și băuturi la produse cosmetice, dulciuri și articole electrice. Găsiți lada potrivită pentru fiecare produs - suntem aici să vă ajutăm!

Lăzile și tăvile din carton ondulat natural pot fi standardizate sau construite individual în funcție de produs.

Ambalajele de raft din carton ondulat natural, denumite și Shelf-Ready-Packaging (SRP), înseamnă un transport adaptat mărfurilor precum și rapiditate la implementare și plasarea  în comerț. Ambalajele de raft sunt definite în mod optim de următoarele cinci cerințe ale lanțului de aprovizionare: ușor de identificat, ușor de deschis și de plasat, ușor de vândut și ușor de eliminat.
Ambalajele de raft din carton ondulat natural pot fi folosite într-o varietate de domenii și sunt adesea utilizate în sectorul alimentar și FMCG.
 

Afișaje din carton ondulat natural

Standurile secundare sunt sistemele mobile de stimulare la PDV. Durabilitatea joacă un rol important nu doar la ambalaje, ci și la afișaje. THIMM a dezvoltat primul afișaj din carton ondulat natural, disponibil în prezent la FoodBuzz în incinta Bikini Berlin.
Ce e special la afișajele din carton ondulat natural? La început, produsele durabile și vegane ale firmelor start-up nu își găsesc imediat drumul către rafturile retailerilor din sectorul alimentar. Prin intermediul standurilor secundare sub formă de sisteme de prezentare de podea și pe paleți, noile produse sunt prezentate direct la capătul raftului sau în zona casieriilor.

Cartonul ondulat natural poate fi utilizat pentru diferite tipuri de afișaje. În plus față de sistemele de prezentare de podea și pe paleți, o alternativă pentru standurile secundare o reprezintă și afișajele de podea. Punctele forte ale cartonului ondulat natural devin evidente în structura frumoasă a fibrei  și în redarea extraordinară a culorilor tipografice. La o analiză rapidă, tipărirea digitală convinge prin imaginile tipărite cu acoperire redusă a suprafeței, putând fi utilizată ca AC în design.

Perfecțiune la dublu – carton ondulat natural și imprimare digitală

Hârtia naturală poate fi tipărită indiferent de structura sa (netratată sau vopsită în alb). Orice procedeu de imprimare este posibil aici. Structura individuală a hârtiei naturale devine evidentă mai ales la aplicarea de vopsea. Structura hârtiei poate fi recunoscută și după aplicarea vopselei, ceea ce are un efect interesant și atractiv.

Datorită texturii speciale, culorii și calității suprafeței hârtiei naturale, trebuie respectate anumite condiții-cadru. Experții noștri de la THIMM vă vor ajuta să găsiți tipul de hârtie potrivit pentru cartonul ondulat natural, garantând astfel rezultate optime de imprimare pe ambalajele și afișajele dvs. Cu aplicații ale cartonului ondulat natural orientate spre grupuri-țintă care protejează mediul și către produse durabile, în combinație cu imprimarea digitală de înaltă calitate, pot fi realizate o varietate de design-uri.
Pentru a folosi structura unică a cartonului ondulat natural ca AC, elementele de design ar trebui să fie armonizate cu elementele structurale. Astfel, cartonul ondulat poate fi baza și componenta unui design de primă clasă.

Imprimare digitală pe hârtie patinată și nepatinată, comparativ cu cea pe hârtie naturală:

/ 3

Posibile domenii de utilizare pentru cartonul ondulat natural

Cartonul ondulat natural poate fi găsit în diverse sectoare, ca ambalaj sau afișaj pentru cele mai variate tipuri de produse. Câteva posibile exemple pentru practică sunt:

 • Adecvat pentru produse, sortimente și mărci concentrate pe sustenabilitate
 • Alimente din sectoriul Bio / Fairtrade / UTZ: Cafea / ceai, ciocolată, fructe / legume, lapte și produse lactate
 • Produse cosmetice naturale
 • Industria farmaceutică cu sectorul medicinei naturiste și homeopatiei
 • Casă & Grădină, cu ambalaje pentru semințe de gazon și de plante

Avantajele cartonului ondulat natural

 • AC și diferențiere optică pe piață
 • Până la 100% sustenabil
 • Iarba este o materie primă în creștere rapidă, fiind disponibilă tot timpul anului
 • Aceeași prelucrare ca și cartonul ondulat
 • Imprimare similară cu a cartonului ondulat
 • Domenii de aplicare și aplicații diverse în sectorul ambalajelor și afișajelor, în special pentru produsele durabile resp. bio
Se încarcă...