Materiale de ambalare

materialeambalare-varietate-durabil-productie-dezvoltare-THIMM.jpg

Materialele de ambalare sunt cartoane și cutii din carton, materiale de umplere și amortizare, mijloace de închidere și pungi, plicuri de corespondență și plicuri cu bule anti-șoc: În multitudinea materialelor de ambalare nu există limite. Cu toate acestea, materialele de ambalare se diferențiază nu numai în cadrul gamei de produse din care fac parte, ci și prin materiile prime folosite. Hârtia, cartonul, plasticul și lemnul sunt doar câteva din materiile prime folosite în acest sens. THIMM oferă o imagine de ansamblu asupra versatilității materialelor de ambalare.

La noi găsiți ambalaje din carton ondulat în cele mai variate combinații de materiale - de la ambalaje cu greutate redusă până la cartonul ondulat greu Rhino Plate®. De asemenea, prelucrăm cartonul plin, materiale spongioase, lemn, materiale plastice și materiale speciale de ambalare adaptate cerințelor dumneavoastră. Bineînțeles, acordăm o atenție deosebită pentru ca materiile noastre prime să fie ecologice și sustenabile.

Ambalajele servesc în primul rând pentru a vă proteja produsele.  Pentru a garanta această protecție, este indispensabil să găsiți combinația optimă de materiale de ambalare. În funcție de produs, se folosește adesea plastic sau carton, iar multi-materialele, obținute din peste două tipuri de materii prime, sunt destul de frecvent întâlnite.   În majoritatea cazurilor folosim cutii din carton ondulat, care, în funcție de produs și conținut, sunt umplute materiale de umplere precum foliile cu bule de aer sau așa-numiții fulgi pentru ambalat, protejând astfel conținutul împotriva alunecării. Cartoanele și materialele de ambalare se folosesc în principal în comerțul online.

Dezvoltarea rapidă a comerțului electronic este vizibilă și în industria alimentară. Tot mai mulți oameni își comandă alimentele necesare de pe internet - rapid și confortabil. Pentru unele alimente există anumite cerințe referitoare la lanțul de aprovizionare. Materialele de ambalare durabile din carton ondulat pentru fructe și legume și ambalajele cu funcție de răcire sunt doar câteva dintre soluțiile oferite de THIMM. Împreună cu comercianții din retail și cu marii fabricanți de marcă, sunt dezvoltate și alte materiale de ambalare sustenabile. Pentru clienți și mediul înconjurător.

În domeniul tehnicii medicale, materialele de ambalare de înaltă calitate sunt deosebit de solicitate. Dispozitivele electronice extrem de sensibile trebuie protejate nu numai împotriva influențelor externe, ci și împotriva vibrațiilor din timpul transportului. Acest lucru necesită cunoștințe de specialitate în domeniul ambalajelor din material plastic spongios și pentru mărfuri grele. Ca protecție de transport se folosește de obicei o combinație de materiale de ambalare din carton ondulat și material plastic spongios. În funcție de scopul utilizării, materialul plastic spongios are cele mai diverse caracteristici, care diferă mult comparativ cu densitatea sa.

THIMM vă oferă o imagine de ansamblu asupra celor mai populare materiale de ambalare și dezvoltă împreună cu dvs. cea mai bună soluție pentru produsul dvs. Convingeți-vă singuri!

Hârtie

Hârtiile ca bază pentru producția de carton ondulat se diferențiază prin produsele din care sunt fabricate și asamblate. Hârtie reciclată, kraftliner, testliner și semiceluloză sunt doar câțiva termeni uzuali pentru tipurile de hârtie utilizate în producția de carton ondulat.
Numeroase combinații de hârtie permit cea mai bună compoziție posibilă a cartonului ondulat, reprezentând baza pentru protecția produsului.

Carton ondulat

Cartonul ondulat este cel mai cunoscut și mai răspândit material de ambalare. Constând din diferite tipuri de hârtie, cartonul ondulat poate fi fabricat în funcție de produs. În timpul producției, așa-numitul carton ondulat și hârtia netedă sunt lipite între ele cu o mașină de producere a cartonului ondulat. Numărul de unde variază de la una până la patru unde.
Cartonul ondulat este foarte versatil ca alternativă la alte materiale de ambalare, cum ar fi lemnul sau plasticul. Opțiunile individuale de imprimare și finisare generează canale de comunicare cu vizibilitate crescută.

Carton ondulat natural

Cartonul ondulat natural este unul dintre cele mai noi materiale durabile de ambalare și o completare excelent la cartonul ondulat tradițional. Datorită structurii sale speciale și a bazei naturale, cartonul ondulat natural este ideal pentru ambalaje și standuri secundare în sectorul alimentelor durabile și vegane. În comerț există deja câteva tipuri de fructe plasate în caserole (tăvi) din carton ondulat natural. Și tendința continuă: Împreună cu companii cunoscute, THIMM a dezvoltat ambalaje și afișaje din carton ondulat natural, care sunt utilizate pentru a promova vânzările în comerț.

Carton ondulat greu

RhinoPlate® - cartonul cu patru ondule pentru ambalaje destinate mărfurilor grele. Cartonul ondulat greu este o alternativă „ușoară“ comparativ cu lemnul. Cartonul ondulat greu, ecologic și durabil, convinge chiar și în transportul maritim de mare distanță. Rezultatele testelor RhinoPlate® arată că în condiții climatice maritime, cu temperaturi de 20° C și 90% umiditate, cartonul ondulat greu rezistă și în condiții extreme.
În industria auto mai ales, ambalajele pentru mărfuri grele sunt folosite pentru piese auto de dimensiuni și cu greutăți mari, dar cu cartonul ondulat greu pot fi expediate în întreaga lume și produse din industria construcțiilor.

Celuloză turnată

Fiind una dintre cele mai durabile componente, este imposibil să ne imaginăm ambalajele fără celuloză turnată. Cunoscută sub denumirea de carton de ouă, celuloza turnată este deja uzuală în comerțul actual.   Reciclabilă și biodegradabilă datorită utilizării hârtiei 100% reciclate, celuloza turnată oferă multe avantaje.   Utilizarea sa este la fel de variată ca și ambalajul în sine, fiind regăsită în ambalajele pentru produse delicate cum ar fi cele din sticlă sau electronice, dar și în industria auto sau ca jardiniere în centrele de grădinărit.

foodWave®

Contact direct și sigur cu produsele alimentare, datorită fibrelor 100% virgine și lacului special - descoperiți foodWave®. Acest tip de ondule este potrivit mai ales pentru protecția produselor umede sau unsuroase. Lacul special aplicat de THIMM permite ca anumite produse ambalate să poată fi chiar și încălzite la cuptor, în siguranță.
Produs în condiții stricte de igienă, foodWave® este soluția optimă de ambalare pentru contactul direct cu alimentele.

Turnarea prin injecție a hârtiei

Turnarea prin injecție a hârtiei este una dintre cele mai recente evoluții atunci când vine vorba de confecționarea hârtiei într-o formă anume.   Hârtia este prelucrată astfel încât să fie modelată în piese prefabricate turnate prin injecție. În acest sens, este posibilă confecționarea în cele mai diverse forme.
Turnarea prin injecție a hârtiei este o alternativă durabilă la componentele sintetice folosite până acum în ambalaje. Constând din mici granule de diverse culori, acestea sunt presate în forma aferentă.
Ambalajele și piesele de ambalare turnate prin injecție au o greutate proprie redusă și sunt complet reciclabile.

Lemn

Lemnul, ca materie primă regenerabilă, stă la baza hârtiei, cartonului și cartonului ondulat. Indiferent dacă vorbim de cutii sau ambalaje din lemn sau despre lemn ca și componentă de ambalare, produsul natural se regăsește în cele mai variate versiuni. Pentru a obține ambalajul optim, ambalajele din lemn sunt adesea combinate cu alte materiale precum balamale, cuie sau sisteme de închidere. 
Ambalajele din lemn pot fi adaptate la diversele produse și metode de transport, folosind diferite tratamente și prelucrări de suprafață. Ca ambalaj secundar, ambalajele din lemn sunt folosite pentru multe produse din diverse domenii, dar și ca ambalaj de transport și pentru cadouri. 

Materiale spongioase

THIMM, unul dintre principalii producători de ambalaje din materiale spongioase și procesatori de materiale spongioase, este expert în domeniul soluțiilor de capitonare de înaltă calitate fabricate din diverse materiale spongioase.   În acest sens, ne bazăm pe materiale spongioase cu un nivel ridicat de exploatare și, implicit, cu grad mare de reciclabilitate.
Spuma poliuretanică (PU), spuma de polietilenă (PE) și spuma polipropilenică (PP) sunt doar câteva din tipurile de materiale spongioase utilizate mai ales în domeniul tehnicii medicale și al aparaturii electronice. Deoarece, pe lângă diferitele variante de culoare disponibile, materialele spongioase se diferențiază mai ales prin proprietățile lor fizice, cum sunt densitatea și agenții antistatici. Pentru echipamentele electrice și fragile se pot folosi și materiale spongioase compatibile cu așa-numitele nopeuri (vezi imaginea). 

În calitatea sa de expert în domeniul cartonului ondulat, THIMM este partenerul dvs. atunci când vine vorba de dezvoltarea de ambalaje durabile și în același timp atractive. În industrii cunoscute precum FMCG (bunuri de consum cu vânzare rapidă), industria băuturilor, în domeniul comerțului electronic, precum și în industria cosmetică și farmaceutică, THIMM este pe teren propriu datorită expertizei sale. Concentrându-ne mereu să oferim „Cea mai bună soluție”, suntem disponibil ca și partener pentru clienții noștri: de la consultanță privind ambalajele și până la producție.

Se încarcă...