Materiale de ambalare

materialeambalare-varietate-durabil-productie-dezvoltare-THIMM.jpg

Materialele de ambalare sunt cartoane și cutii din carton, materiale de umplere și amortizare, mijloace de închidere și pungi, plicuri de corespondență și plicuri cu bule anti-șoc: În multitudinea materialelor de ambalare nu există limite. Cu toate acestea, materialele de ambalare se diferențiază nu numai în cadrul gamei de produse din care fac parte, ci și prin materiile prime folosite. Hârtia, cartonul, plasticul și lemnul sunt doar câteva din materiile prime folosite în acest sens. THIMM oferă o imagine de ansamblu asupra versatilității materialelor de ambalare.

Ambalajele servesc în primul rând pentru a vă proteja produsele.  Pentru a garanta această protecție, este indispensabil să găsiți combinația optimă de materiale de ambalare. În funcție de produs, se folosește adesea plastic sau carton, iar multi-materialele, obținute din peste două tipuri de materii prime, sunt destul de frecvent întâlnite.   În majoritatea cazurilor folosim cutii din carton ondulat, care, în funcție de produs și conținut, sunt umplute materiale de umplere precum foliile cu bule de aer sau așa-numiții fulgi pentru ambalat, protejând astfel conținutul împotriva alunecării. Cartoanele și materialele de ambalare se folosesc în principal în comerțul online.

Dezvoltarea rapidă a comerțului electronic este vizibilă și în industria alimentară. Tot mai mulți oameni își comandă alimentele necesare de pe internet - rapid și confortabil. Pentru unele alimente există anumite cerințe referitoare la lanțul de aprovizionare. Materialele de ambalare durabile din carton ondulat pentru fructe și legume și ambalajele cu funcție de răcire sunt doar câteva dintre soluțiile oferite de THIMM. Împreună cu comercianții din retail și cu marii fabricanți de marcă, sunt dezvoltate și alte materiale de ambalare sustenabile. Pentru clienți și mediul înconjurător.

THIMM vă oferă o imagine de ansamblu asupra celor mai populare materiale de ambalare și dezvoltă împreună cu dvs. cea mai bună soluție pentru produsul dvs. Convingeți-vă singuri!

Hârtie

Hârtiile ca bază pentru producția de carton ondulat se diferențiază prin produsele din care sunt fabricate și asamblate. Hârtie reciclată, kraftliner, testliner și semiceluloză sunt doar câțiva termeni uzuali pentru tipurile de hârtie utilizate în producția de carton ondulat.
Numeroase combinații de hârtie permit cea mai bună compoziție posibilă a cartonului ondulat, reprezentând baza pentru protecția produsului.

Carton ondulat

Cartonul ondulat este cel mai cunoscut și mai răspândit material de ambalare. Constând din diferite tipuri de hârtie, cartonul ondulat poate fi fabricat în funcție de produs. În timpul producției, așa-numitul carton ondulat și hârtia netedă sunt lipite între ele cu o mașină de producere a cartonului ondulat. Numărul de unde variază de la una până la patru unde.
Cartonul ondulat este foarte versatil ca alternativă la alte materiale de ambalare, cum ar fi lemnul sau plasticul. Opțiunile individuale de imprimare și finisare generează canale de comunicare cu vizibilitate crescută.

Carton ondulat natural

Cartonul ondulat natural este unul dintre cele mai noi materiale durabile de ambalare și o completare excelent la cartonul ondulat tradițional. Datorită structurii sale speciale și a bazei naturale, cartonul ondulat natural este ideal pentru ambalaje și standuri secundare în sectorul alimentelor durabile și vegane. În comerț există deja câteva tipuri de fructe plasate în caserole (tăvi) din carton ondulat natural. Și tendința continuă: Împreună cu companii cunoscute, THIMM a dezvoltat ambalaje și afișaje din carton ondulat natural, care sunt utilizate pentru a promova vânzările în comerț.

foodWave®

Contact direct și sigur cu produsele alimentare, datorită fibrelor 100% virgine și lacului special - descoperiți foodWave®. Acest tip de ondule este potrivit mai ales pentru protecția produselor umede sau unsuroase. Lacul special aplicat de THIMM permite ca anumite produse ambalate să poată fi chiar și încălzite la cuptor, în siguranță.
Produs în condiții stricte de igienă, foodWave® este soluția optimă de ambalare pentru contactul direct cu alimentele.

Lemn

Lemnul, ca materie primă regenerabilă, stă la baza hârtiei, cartonului și cartonului ondulat. Indiferent dacă vorbim de cutii sau ambalaje din lemn sau despre lemn ca și componentă de ambalare, produsul natural se regăsește în cele mai variate versiuni. Pentru a obține ambalajul optim, ambalajele din lemn sunt adesea combinate cu alte materiale precum balamale, cuie sau sisteme de închidere. 
Ambalajele din lemn pot fi adaptate la diversele produse și metode de transport, folosind diferite tratamente și prelucrări de suprafață. Ca ambalaj secundar, ambalajele din lemn sunt folosite pentru multe produse din diverse domenii, dar și ca ambalaj de transport și pentru cadouri. 

În calitatea sa de expert în domeniul cartonului ondulat, THIMM este partenerul dvs. atunci când vine vorba de dezvoltarea de ambalaje durabile și în același timp atractive. În industrii cunoscute precum FMCG (bunuri de consum cu vânzare rapidă), industria băuturilor, în domeniul comerțului electronic, precum și în industria cosmetică și farmaceutică, THIMM este pe teren propriu datorită expertizei sale. Concentrându-ne mereu să oferim „Cea mai bună soluție”, suntem disponibil ca și partener pentru clienții noștri: de la consultanță privind ambalajele și până la producție.

Se încarcă...