Carton ondulat

carton-ondulat-cutii-din-carton-materii-prime-ambalaj-resurse-eficienta_materialelor-THIMM.jpg

Cel mai bine cumpărați cartonul ondulat de la THIMM: producția de carton ondulat în cadrul societății a început încă din 1959. Astăzi producem în multe dintre locațiile noastre cartonul ondulat optim pentru cerințele dumneavoastră.

Cartonul ondulat este un produs perfect natural și sustenabil.

Cartonul ondulat se dezintegrează biologic și în medie necesită doar 20 de procente fibre proaspete care sunt produse din lemn rupt și lemn din răriri din păduri exploatate sustenabil. În cadrul producerii de carton ondulat sunt utilizate hârtie brută și adeziv. Cartonul ondulat constă exclusiv din materii prime regenerabile, care pot fi reciclate foarte ușor. Astfel cartonul ondulat este un produs ciclic prețios iar ambalajul din carton ondulat este ecologic și sustenabil.

Cumpărăm materiile noastre prime care servesc producției de carton ondulat în mod independent. Astfel, în ultimii ani, am dezvoltat în mod continuu gama noastră de materiale, pentru a crea din acestea cutii și sisteme de prezentare total noi.

De la materia primă la cartonul ondulat

Pentru producerea cartonului ondulat se folosește așa numita hârtie pentru carton ondulat ca materie de bază. Această hârtie este produsă în Germania mai ales din hârtie reciclată cu o anumită proporție de fibre proaspete și amidon. Hârtia este încălzită și umezită cu abur de apă. Sub efectul presiunii și al căldurii aceasta este apoi trasă între două role corugate similare roților dințate. Ondula este practic „călcată” în hârtie. Apoi coamele ondulei sunt date cu clei de amidon. În cele din urmă, pe fiecare parte se lipesc două coli drepte de hârtie pe ondulă cu ajutorul unor role de presare.

Cartonul ondulat finit se usucă și este tăiat în coli. Ambalajele sunt prelucrate pe echipamente din decupaje de carton ondulat. În cadrul acestui proces, decupajele de carton ondulat pot fi imprimate direct.

Hârtie brută pentru carton ondulat: care sunt diferențele?

Cea mai importantă materie primă pentru concernul THIMM este hârtia. Achiziționăm hârtie brută și imprimăm aceste role de hârtie pentru a fi prelucrate în continuare în mod industrial. În plus, realizăm din acestea coli de carton ondulat și ambalaje din carton ondulat.

Care este diferența între Kraftliner și Testliner?
Kraftliner sunt acele hârtii care sunt produse din răsinoase și conțin cel puțin 80% fibre proaspete. Hârtia Kraftliner este o hârtie brută pentru carton ondulat foarte rezistentă și stabilă:

Testliner sunt hârtii reciclate care, spre deosebire de Kraftliner, sunt produse 100% din hârtie reciclată. În comparație cu hârtia Kraftleiner, hârtia Testliner are în general mai puține calități.

Hârtia brută pentru carton ondulat utilizată de noi este achiziționată aproape integral de la furnizori care sunt certificați cel puțin în conformitate cu standardul Controlled Wood sau FSC®. Eticheta FSC® (FSC® = Forest Stewardship Council®) este o certificare recunoscută la nivel mondial. Acest lucru înseamnă pentru clienții noștri transparență în lanțul de furnizare a hârtiei pe parcursul tuturor etapelor de prelucrare.

Aproximativ trei sferturi din hârtia noastră brută pentru cartonul ondulat provine din Germania. Restul îl achiziționăm din Scandinavia și din Europa de Sud și de Est. Datorită nevoii noastre mare putem să reunim această materie primă în încărcături pe vapor și astfel livrările noastre sunt realizate într-un mod mai ecologic față de livrarea cu camionul. Cele mai relevante evoluții pe piață constau în înlocuirea hârtiei din fibre noi cu produse pe bază de hârtie reciclată și reducerea greutății hârtiei.

Din 2015 oferim clienților noștri sortimentul de hârtie „Starliner alb”, un substituent pentru fibrele noi care permite în același timp și o imprimare de calitate. În plus am introdus două tipuri de hârtie modificată din domeniul hârtiei reciclate, care reprezintă alternative cu greutăți mai reduse.

Evidența tipurilor de carton

În industria cartonului sunt utilizate mai multe tipuri de carton ondulat:

 • Carton ondulat unilateral: carton ondulat cu o singură capă și ondulă.
 • Carton ondulat cu o singură ondulă de exemplu ondula B constă din trei cape de hârtie
 • Carton ondulat cu două ondule sau ondulă dublă, de ex. ondula BC
 • Carton ondulat cu mai multe ondule de exemplu cartonul ondulat greu, format din nouă cape de hârtie

Există și specificități, cum ar fi de exemplu cartonul ondulat adecvat pentru contactul cu alimentele. Acest carton ondulat constă din 100% fibre proaspete.
Tipurile de carton ondulat sunt combinate din tipuri diferite de hârtie, greutăți specifice diferite și înălțimi diferite ale ondulei. Denumirea cartonului ondulat se face în funcție de înălțimea ondulei:

 • Ondulă F cu o înălțime a ondulei între 0,6 și 0,9 mm
 • Ondulă E cu o înălțime a ondulei între 1,0 și 1,8 mm
 • Ondulă T cu o înălțime a ondulei de 1,7 mm
 • Ondulă B cu o înălțime a ondulei între 2,2 și 3,0 mm
 • Ondulă C cu o înălțime a ondulei între 3,1 și 3,9 mm
 • Ondulă A cu o înălțime a ondulei între 4,0 și 5,0 mm
 • Ondulă FE cu o înălțime a ondulei între 1,6 și 2,7 mm
 • Ondulă EE cu o înălțime a ondulei între 2,7 și 3,2 mm
 • Ondulă BE / Ondula EB cu o înălțime a ondulei între 3,2 și 4,8 mm
 • Ondulă BC cu o înălțime a ondulei între 5,3 și 6,9 mm
 • Ondulă CAA cu o înălțime a ondulei între 11,1 și 13,9 mm

Care carton ondulat este adecvat pentru ambalajele dumneavoastră?

Cartonul ondulat corect depinde de cerințele de ambalare. Ambalajul individual pentru motoare pentru industrie trebuie să facă față unor alte cerințe decât ambalajul pentru FMCG. De aceea dezvoltatorii de ambalaje corelează toate informațiile privind produsele și scopul planificat de utilizare atunci când selectează cartonul ondulat și dezvoltă ambalajul. Vă informăm cu drag nu numai despre cutiile simple din carton ondulat, dar și despre soluții inteligente de tipul Shelf Ready Packaging sau despre cutii destinate transportului. Puteți obține și sisteme de prezentare și construcții speciale din carton direct de la producător.
Contactați-ne - vă consiliem cu drag cu privire la cartonul ondulat, iar clienții noștri cunosc soluția corectă și pentru cerințele dumneavoastră.

Se încarcă...