Ambalaje sustenabile

sustenabile-ambalaje-reciclare-ecologice-economie-de-resurse-THIMM.jpg

Neambalat nu înseamnă automat mai bun! Ambalajele sunt deseori în centrul atenției privind sustenabilitatea, protecția mediului și responsabilitatea socială. Soluțiile sustenabile de ambalare formează baza, pentru a reduce cât de mult posibil poluarea mediului în toate privințele. Ce este un ambalaj sustenabil? Cartonul ondulat este, de exemplu, un material ideal pentru ambalaje, deoarece corespunde cerințelor unei economii circulare sustenabile. Vă puteți informa despre avantajele ambalajelor sustenabile, condițiile cadru legale pentru ambalaje și resturi de la ambalaje precum și despre soluții sustenabile pentru ambalajele destinate produselor și bunurilor dvs.!

Institutul pentru cercetări comerciale (IFH) a stabilit în 2019 în studiul „Comerțul înseamnă transformare“, rolul pe care îl joacă ambalajele în comerțul de mâine: Majoritatea consumatorilor solicită înlocuirea ambalajelor din material plastic cu ambalaje sustenabile din materii prime regenerabile.

Pentru alimentele din supermarket 90% din riscurile de mediu se datorează chiar alimentelor respective. Doar 10% se datorează ambalajelor. Aceasta înseamnă, că atunci când se deteriorează alimentele paguba este semnificativ mai mare. Paguba ecologică cauzată de deteriorarea alimentelor (de exemplu fructe, legume) neambalate este semnificativ mai mare decât dacă acestea ar fi fost ambalate. Neambalat nu înseamnă automat mai bun!

Ambalaje sustenabile din materiale reciclabile

Pentru ambalaje pentru livrare se aplică principii asemănătoare: Dacă se pierd sau se deteriorează, de exemplu, produse electronice scumpe, produse cosmetice sau bunuri industriale aceasta înseamnă resurse prețioase, pe lângă sume importante de bani.

Nu este sustenabil dacă produsele defecte sunt debarasate sau reparate sau dacă trebuie expediate din nou (uneori în mod repetat). Firmele trebuie să gândească diferit: un ambalaj sustenabil din materiale reciclabile, de exemplu din carton ondulat, ar trebui să fie construit în așa fel, încât să fie la înălțimea cerințelor și pe măsura obiectivelor. Pe lângă construcțiile eficiente ale ambalajelor putem renunța deseori la materiale de umplere sau la materiale de protecție suplimentare. Cu astfel de ambalaje sustenabile pot fi evitate avarierile, daunele sau pierderile și poate fi redusă la maxim poluarea mediului.

Ambalaje sustenabile în economia circulară

În cadrul firmei THIMM noi creăm procesele noastre comerciale într-un mod ecologic și sustenabil. Punem mare preț pe capacitatea noastră de reciclare. Aproape toate ambalajele produse de noi sunt reciclabile. Mare parte din ambalajele noastre reciclabile sunt făcute din carton ondulat. Acest produs reciclabil natural este produs din materii prime regenerabile și constă, în mare parte, din hârtie reciclată în combinație cu amidon de grâu.

Cartonul ondulat este un produs natural și este perfect adecvat pentru ambalaje sustenabile. Pentru a produce carton ondulat nu trebuie tăiați copaci. Pentru producția de hârtie, care este materia primă necesară pentru producția de carton ondulat, se folosește căzătură de arbori. În plus, fibrele lemnoase utilizate sunt aproximativ 20%. Mare parte din acestea provin din hârtie reciclată (de exemplu din hârtie veche sau din ambalaje utilizate).

Resturile rezultate din producția de carton ondulat sunt reintroduse direct în circuitul materiilor prime. Acest lucru se întâmplă în cadrul firmei THIMM, de obicei în colaborare cu furnizori activi de hârtie. Logistica este optimizată în acest scop, așa încât la livrarea hârtiei brute hârtia veche este preluată și sunt evitate turele de transport fără încărcătură. Fabricile de hârtie produc hârtie nouă din hârtie veche, precum și din celuloză. Înlocuirea hârtiei din fibre virgine cu produse obținute din hârtie veche, precum și reducerea greutății de suprafață a hârtiei, sunt de câțiva ani cele mai importante tendințe din domeniul ambalajelor. Aici firma THIMM oferă clienților săi produse substitute din fibre virgine pentru ambalaje sustenabile, ce fac posibilă o imagine imprimată de calitate. În plus, noi am introdus tipuri diferite de hârtie reciclată, modificată pentru ambalaje sustenabile. Acestea reprezintă alternativa cu o greutate de suprafață redusă.

Ambalajele sustenabile produse de firma THIMM sunt reintroduse aproape integral în circuitul materiilor prime de către clienții noștri din domeniul bunuri de consum și bunuri industriale, după utilizare. Această restituire închide circuitul materiilor prime, deoarece hârtia folosită este returnată fabricilor producătoare de hârtie ca materie primă.

Pentru a reduce reziduurile din ambalaje per se, a fost introdusă în Germania în 1991 ordonanța privind ambalajele (VerpackV). Ordonanța privind ambalajele a fost reînnoită de mai multe ori în anii următori, iar în anul 2019 a fost înlocuită prin legea privind ambalajele (VerpackG) emisă în Germania. Aceasta reglementează punerea în circulație a ambalajelor, precum și retragerea și valorificarea resturilor de la ambalaje.

Astfel directiva europeană pentru ambalaje și resturi de la ambalaje (94/62/EG) și amendamentele acesteia (EU) 2018/852 din 2018 au fost transpuse în legislația germană.

În directiva UE valabilă sunt cuprinse măsuri pentru evitarea producerii de resturi de la ambalaje și promovarea reutilizării și reciclării resturilor de la ambalaje. Aceste măsuri ar trebui să îmbunătățească calitatea mediului, să protejeze sănătatea oamenilor și resursele disponibile, să garanteze o piață internă funcțională și să contribuie astfel la economia circulară din statele membre UE.

Legea privind ambalajele (VerpackG) formează baza unei economii circulare pentru ambalaje sustenabile.

Folosiți avantajele ambalajelor sustenabile!?

Sustenabilitatea este, din ce în ce mai mult, un criteriu pentru achiziția unui produs. Producătorii pot influența pozitiv crearea unei imagini de marcă cu ajutorul unor ambalaje sustenabile și pot reduce astfel amprenta de carbon. Utilizatorul ecologic percepe un ambalaj sustenabil în mod conștient și îl asociază cu marca respectivă. Vă puteți baza acum pe ambalaje ecologice, pentru a vă realiza obiectivele privind sustenabilitatea! Firma THIMM dezvoltă din 1949 soluții ecologice pentru ambalaje din carton ondulat și dispune, în calitate de producător consacrat, de rețete de succes pe care le puteți folosi pentru marca dvs.

Transport maritim sigur și durabil

Sistemele de închidere de siguranță protejează mărfurile împotriva deteriorării . Fiind din carton ondulat sustenabil sistemele de închidere de siguranță din carton ondulat reprezintă o alternativă ecologică la benzile adezive. Sistemele de închidere de siguranță protejează ambalajele pentru transport de deschidere neautorizată și asigură garanția la manipulare și contra plagiatului. Construcțiile pentru ambalaje din ambalaje secundare cu sistem de închidere integrat sunt soluția optimă pentru protecția produselor dvs.

Folosiți ambalaje sustenabile pentru a proteja mediul înconjurător!

THIMM Group

Puteți îmbunătăți bilanțul ecologic cu ajutorul ambalajelor sustenabile. Luați legătura cu noi chiar acum:

THIMM Group
Telefon: +40 269 541 210

Descoperiți ambalajele sustenabile marca THIMM:

Se încarcă...