Ambalaje sustenabile

sustenabile-ambalaje-reciclare-ecologice-economie-de-resurse-THIMM.jpg

Sustenabilitatea este un criteriu de achiziție extrem de important. Utilizatorul ecologic percepe în mod conștient un ambalaj sustenabil și îl asociază pozitiv cu marca respectivă. În plus, soluțiile sustenabile de ambalare formează baza pentru reducerea la minim a poluării mediului, în toate privințele. Astfel, vă puteți baza și pe ambalajele ecologice pentru a vă convinge clienții și a vă îndeplini în același timp obiectivele privind sustenabilitatea! 

Firma THIMM dezvoltă din 1949 soluții ecologice pentru ambalaje din carton ondulat și dispune, în calitate de producător consacrat, de rețete de succes pe care le puteți folosi pentru marca dvs.

Ambalaje sustenabile în economia circulară

În cadrul firmei THIMM noi creăm procesele noastre comerciale într-un mod ecologic și sustenabil. E de la sine înțeles că punem mare preț pe capacitatea de reciclare a produselor noastre. De aceea, majoritatea ambalajelor noastre sustenabile sunt fabricate din carton ondulat. Acesta este un produs natural reciclabil, realizat din materii prime regenerabile și, în mare parte, este realizat din fibre reciclate. Fibrele virgine suplimentare necesare sunt obținute din căzătură de arbori, care rezultă din gestionarea durabilă a pădurilor.

În plus, resturile de fabricație (decupaje, praf de hârtie etc.) care apar inevitabil în producția de carton ondulat sunt reintroduse în circuitul materiilor prime. La THIMM, acest lucru se întâmplă de obicei în colaborare cu furnizorii de hârtie. În acest sens, logistica este optimizată astfel încât, la livrarea hârtiei brute să fie preluată și hârtia reciclată, evitându-se deplasările fără încărcătură. 

După utilizare, ambalajele sustenabile produse de THIMM sunt reintroduse în circuitul materiilor prime de către clienții noștri din domeniul bunurilor de consum și de uz industrial. Această restituire închide circuitul materiilor prime, deoarece hârtia folosită este returnată ca materie primă fabricilor de hârtie. În cel mai bun caz, o fibră de hârtie poate parcurge până la 20 de cicluri de viață înainte de a nu mai putea fi utilizată la producerea hârtiei.

Ambalajul poate avea un efect pozitiv asupra bilanțului dvs. electronic de CO2e

Exemplu: 

Trebuie trimisă o tabletă. Fabricarea ambalajului de transport utilizat în acest scop generează ~ 0,16 kg de echivalent CO2e. 
În schimb, tableta produce ~240 kg de echivalent CO2e. 

Fără ambalajul de transport s-ar putea economisi ~0,16 kg în echivalent CO2e.  Dacă, din cauzalipsei  ambalajului, tableta se deteriorează în timpul transportului, atunci ~240 kg de echivalent CO2e s-au economisitinutil. Prin urmare, în cazul pierderii sau deteriorării evitabile a produselor, se irosesc resurse valoroase. Deci nu ar fi sustenabil dacă, din cauza lipsei ambalajului de transport, produsele defecte ar trebui eliminate, reparate și reexpediate (uneori în mod repetat). Datorită utilizării eficiente a ambalajelor sustenabile, aceste pierderi pot fi evitate. Prin urmare: Neambalat nu înseamnă automat mai bun! 

Transport maritim sigur și durabil

Sistemele de închidere de siguranță protejează mărfurile împotriva deteriorării . Fiind din carton ondulat sustenabil sistemele de închidere de siguranță din carton ondulat reprezintă o alternativă ecologică la benzile adezive. Sistemele de închidere de siguranță protejează ambalajele pentru transport de deschidere neautorizată și asigură garanția la manipulare și contra plagiatului. Construcțiile pentru ambalaje din ambalaje secundare cu sistem de închidere integrat sunt soluția optimă pentru protecția produselor dvs.

Condiții-cadru legale pentru ambalaje și resturi de la ambalaje

Pe lângă motivele ecologice și tendințe, industria ambalajelor are la bază și legile și directivele actuale, pe care THIMM le-a evidențiat în procesele sale.

Cele mai importante două principii legale constituie în acest sens legea privind ambalajele (VerpackG), precum și directiva UE valabilă. Legea privind ambalajele este baza economiei circulare pentru ambalaje sustenabile Acesta a intrat în vigoare în mod oficial la data de 01.01.2019, și a reziliat astfel regulamentul de ambalare valabil până atunci ca și cadru legal obligatoriu. Între timp, Legea privind ambalajele a fost parțial completată și revizuită (cel mai recent la jumătatea anului 2021), iar începând din iulie 2022, distribuitorii finali de ambalaje de service vor fi supuși și obligațiilor de înregistrare.

Directiva UE valabilă în prezent conține, în mod predominant, măsuri pentru prevenirea de resturi de la ambalaje, precum și pentru promovarea reutilizării și reciclării resturilor de la ambalaje. Aceste măsuri ar trebui să amelioreze calitatea mediului, să protejeze sănătatea oamenilor și resursele disponibile, să garanteze o piață internă funcțională și să contribuie astfel la economia circulară din statele membre UE.
 

Folosiți ambalaje sustenabile pentru a proteja mediul înconjurător!

THIMM Group

Puteți îmbunătăți bilanțul ecologic cu ajutorul ambalajelor sustenabile. Luați legătura cu noi chiar acum:

THIMM Group
Telefon: +40 269 541 210

Descoperiți ambalajele sustenabile marca THIMM:

Se încarcă...