Ambalaje de expediere

Din păcate, setarea cookie-urilor vă împiedică să vizualizați acest videoclip. Vă puteți modifica consimțământul aici.

 

Cu sau fără ambalaje de transport suplimentare? Aceasta este întrebarea!
Sustenabilitatea în comerțul electronic.

Ambalajele de transport sustenabile joacă, de asemenea, un rol din ce în ce mai important pentru comerțul electronic. Toate zonele lanțului de aprovizionare sunt analizate pentru a economisi resurse și pentru a găsi modalități sustenabile. Unele magazine online le oferă clienților posibilitatea de a alege dacă doresc să primească produsele comandate ambalate într-o cutie de transport pentru expediere.

Dacă aveți posibilitatea de a alege dacă bunurile comandate în magazinul online să fie ambalate pentru transportat într-o cutie de transport sau nu, ce alegeți? Cu sau fără ambalaj de transport?

Fără un ambalaj de transport suplimentar poate părea mai sustenabil la prima vedere. - Se economisește materialul pentru cutia de transport, se conservă resursele și se evită emisiile de CO2e. Sună bine! Dar dacă produsele sau ambalajul de vânzare sunt deteriorate în timpul transportului, bunurile sunt returnate adesea dificil și aproape întotdeauna nu mai pot fi folosite. Economiile realizate prin renunțarea la ambalajele de transport sfârșesc prin a genera mai multe emisii de CO2e, prin irosirea resurselor și, nu în ultimul rând, prin dezamăgirea consumatorilor. 

De ce este sustenabilă utilizarea cartoanelor de transport în comerțul electronic?

Cutia de transport protejează bunurile în timpul transportului. Cu foarte puține excepții, au fost folosite mai multe resurse și s-a produs mai mult CO2e pentru bunurile care urmează să fie transportate decât pentru producția cutiei de carton ondulat. În cazul în care nu se utilizează cartonul de transport cu funcțiile sale importante, mărfurile pot fi deteriorate în timpul transportului, iar resursele utilizate și emisiile de CO2e cauzate până în acel moment ar fi irosite.

Să luăm exemplul unei tablete care urmează să fie livrată: Producția cutiei de transport utilizate pentru acest lucru generează ~ 0,16 kg CO2e. Tableta, pe de altă parte, generează ~ 240 kg CO2e în timpul producției. Prin urmare, fără cutia de transport personalizată, s-ar putea economisi inițial ~ 0,16 kg CO2e. Cu toate acestea, în cazul în care tableta este deteriorată în timpul transportului din cauza lipsei de ambalaj, se vor acumula inutil ~ 240 kg de emisii de CO2e. Aceasta înseamnă de 1.500 de ori mai multe emisii (!) decât cele produse de cartonul de protecție pentru transport. 

Prin urmare: Neambalat nu este același lucru cu mai bine! 

În exemplul nostru din videoclip, este similar: producerea păpușii produce CO2e. La acestea se adaugă emisiile de CO2e pentru ambalajul primar. Transportul de la producător la magazinul online și de acolo la fată reprezintă alte emisii de CO2e. - Cu toate acestea, ambalajul primar nu este potrivit pentru un transport de lungă durată, iar păpușa ajunge deteriorată. Prin urmare, mama trimite păpușa înapoi. Iar pe traseul de transport de întoarcere, se produc alte emisii suplimentare de CO2e. Păpușa deteriorată nu este reparată, ci este eliminată împreună cu ambalajul său primar. Iar toate emisiile de CO2e care s-au acumulat până în acel moment sunt irosite. Prin utilizarea cutiei de transport, cantitatea totală de emisii de CO2e este semnificativ mai mică.

Se încarcă...