Procese logistice durabile

26.03.2021 Planificarea, coordonarea și controlul în cadrul lanțului valoric sunt principalele sarcini ale logisticii noastre durabile și permit o desfășurare eficientă a proceselor. Durabilitatea nu este un subiect nou aici. Însă ce înseamnă pentru THIMM logistica durabilă?

Rutele de transport scurte promovează durabilitatea. Având locații situate în apropierea clienților noștri, rămânem flexibili și astfel permitem livrarea rapidă pe rute de transport scurte.  Datorită rutelor mai scurte evităm deplasările lungi cu camionul și reducem emisiile de CO2.

Este important să se evite deplasările fără încărcătură. Cu ajutorul digitalizării, deplasările fără încărcătură pot fi minimizate și evitate. Furnizorii noștri de servicii logistice controlează datele logistice și creează astfel o rețea mai bună de transportatori și expeditori. Utilizarea optimă a volumului de transport și reducerea livrărilor parțiale și a curselor speciale joacă, de asemenea, un rol important în conceptele noastre de logistică durabilă. În plus, calculăm configurația optimă a paleților. Astfel se obține exploatarea optimă a paleților, iar volumul de transport este utilizat în mod optim. Sistemele de recirculare sunt, de asemenea, utilizate și promovate activ prin apartenența la sistemele de colectare a paleților. 

Optimizarea proceselor noastre logistice este un proces continuu: Procesele existente sunt analizate în ceea ce privește performanța, punctele slabe și potențialul. Urmărim întotdeauna atent consecințele ecologice și economice. 

În optimizarea logisticii durabile, THIMM se concentrează pe următoarele domenii: Optimizarea costurilor, minimizarea rutelor de marfă, evitarea deplasărilor fără încărcătură, asigurarea capacității și optimizarea proceselor. Aceste optimizări pot fi implementate și gestionate prin controlul inteligent al capacităților și cu ajutorul platformelor digitale.

Scopul este de a permite o planificare optimă a rutelor, de a eficientiza la maxim utilizarea capacității vehiculului și de a garanta capacități. Astfel, costurile de transport pot fi reduse și emisiile de CO2 pot fi diminuate în mod eficient.

La THIMM, folosim o platformă IT pentru programele de dezvoltare durabilă. Cu ajutorul acestui Transport Management Systems (TMS sau sistem de management al transportului), transportul de mărfuri este alocat printr-o platformă de licitații și controlat central. Astfel, procesul în general se simplifică, iar procesele logistice asociate sunt mai eficiente. Minimizarea curselor, consumul redus de combustibil și emisiile mai mici de CO2 sunt câteva dintre rezultatele durabile care ar putea fi obținute astfel. În paralel cu reducerea costurilor și a nivelului de poluare a mediului, crește și satisfacția clienților noștri.

Citiți mai multe despre procesele noastre logistice durabile și despre cooperarea cu furnizorii noștri de servicii logistice în noul Raport de Durabilitate THIMM 2020!

Cum luați legătura cu firma THIMM:

Vă furnizăm oricând mai multe informații prețioase privind produsele și serviciile noastre dar și despre firma THIMM, furnizorul - lider de soluții pentru ambalaje și pentru distribuirea de marfă.  Puteți alege:

  • Achiziționați ambalaje: Luați legătura cu echipa noastră de vânzări
  • Vizitați THIMM: Adresele reprezentanțelor noastre
  • Obțineți informații privind produsele noastre: Vă puteți informa online la rubrica Produsele noastre sau puteți lua legătura personal

Serviciile noastre pentru reprezentanții mass - media:

La rubrica Presă pe site-ul Grupului THIMM găsiți Comunicate de presă actuale și material text și fotografic. Purtătorii noștri de cuvânt răspund cu plăcere la întrebările reprezentaților mass-media privind ambalaje, display-uri, sisteme de ambalare, servicii conexe ambalajelor sau privind grupul de societăți.

Locuri de muncă în cadrul firmei THIMM:

Vă interesează o anumită poziție în acest domeniu? La rubrica noastră Carieră puteți căuta și găsi pozițiile disponibile la acest moment în sectorul ambalajelor, fie că e vorba de tehnolog în domeniul ambalajelor, consilier vânzări sau manager.

Se încarcă...