Necrolog pentru Klaus Thimm

19.12.2020 Vă anunțăm, cu profund regret, că ne despărțim de asociatul nostru principal, Klaus Thimm, care ne-a părăsit brusc și neașteptat la data de 9 decembrie 2020, la vârsta de 83 de ani.
Klaus Thimm

Klaus Thimm s-a născut la data de 2 noiembrie 1937 în Altenburg/Turingia, fiind primul fiu al lui Walter Felix Thimm și al soției acestuia, Herta. Din anul 1943 până în 1945 acesta a frecventat școala elementară din Lucka, districtul Altenburg, iar începând cu anul 1945 școala primară din Groitzsch, lângă Leipzig. După ce familia lui a emigrat în zona de ocupație britanică în aprilie 1949, acesta a frecventat liceul din Osterode am Harz până la examenul de bacalaureat din 1957.

Din anul 1957 Klaus Thimm a studiat la Universitatea Tehnică din Darmstadt, facultatea pentru construcții mașini, și a încheiat studiul în anul 1964, la facultatea de inginerie pentru prelucrarea hârtiei, obținând diploma de inginer. Pe durata studiilor acesta a lucrat în mai multe fabrici de celuloză și hârtie din Olanda, Finlanda și SUA. 

În iunie 1964 Klaus Thimm a devenit persoana responsabilă pentru cercetare și dezvoltare din cadrul firmei THIMM Wellpappen KG. Din anul 1968 Klaus Thimm a primit de la tatăl său atribuții generale de conducere în cadrul firmei. În anul 1970 Walter Felix Thimm l-a cooptat ca asociat cu răspundere personală în cadrul firmei THIMM Wellpappen KG.

După moartea tatălui său în anul 1983 acesta a condus firma în mod individual. Sub conducerea sa firma THIMM a cunoscut o creștere considerabilă. În afară de reprezentanța din Northeim au fost construite trei noi fabrici în Germania (Castrop-Rauxel, Alzey și Eberswalde) precum și a patra în Všetaty/Cehia. În plus, acesta a pus bazele concernului THIMM prin intermediul celor cinci domenii de activitate independente THIMM pack‘n’display, THIMM Packaging Systems, Christiansen Print, Cartonara și corrugAid.

În 1999 a predat atribuțiile de conducere operațională către Mathias Schliep și a intrat în consiliul de administrație înființat în anul 1991 (fostul consiliu consultativ), unde a activat până de curând. În același timp, el a fost și asociat în consiliul de conducere al firmei THIMM Holding GmbH + Co. KG și în cadrul firmei CONPRINTA Printing Technology, pe care a preluat-o în anul 1993 în Elveția.

Conducerea societății de familie THIMM și trecerea ei la a treia generație a reprezentat întotdeauna pentru el o dorință specială, pe care a promovat-o și a influențat-o constant. Binele angajatelor și angajaților a fost întotdeauna foarte important pentru el.

Klaus Thimm a transmis acțiunile sale în cadrul concernului THIMM către cei patru copii ai lui.

În decursul vieții sale profesionale Klaus Thimm a fost consultant sau membru în consiliul de supraveghere în mai multe firme. În plus, Klaus Thimm s-a implicat în proiecte sociale și culturale. În afară de aceasta, el deținea mai multe funcții în asociații din industria cartonului ondulat, la nivel național și inernațional.

Pe plan personal, Klaus Thimm era un om cu experiență de viață, determinat și care călătorise foarte mult. Klaus Thimm a fost un profesionist extrem de apreciat în industria cartonului ondulat și în industria poligrafică, pe toate continentele. Pasiunea lui pentru artă și cultură l-au menținut activ și curios, cu un spirit mereu tânăr. El era un antreprenor curajos, a cărui viziune și comportament receptiv cu cei din jur ne-au inspirat mereu. Odată cu dispariția lui pierdem un vizionar și un om extrem de apreciat.

Compania era viața lui.

Cum luați legătura cu firma THIMM:

Vă furnizăm oricând mai multe informații prețioase privind produsele și serviciile noastre dar și despre firma THIMM, furnizorul - lider de soluții pentru ambalaje și pentru distribuirea de marfă.  Puteți alege:

  • Achiziționați ambalaje: Luați legătura cu echipa noastră de vânzări
  • Vizitați THIMM: Adresele reprezentanțelor noastre
  • Obțineți informații privind produsele noastre: Vă puteți informa online la rubrica Produsele noastre sau puteți lua legătura personal

Serviciile noastre pentru reprezentanții mass - media:

La rubrica Presă pe site-ul Grupului THIMM găsiți Comunicate de presă actuale și material text și fotografic. Purtătorii noștri de cuvânt răspund cu plăcere la întrebările reprezentaților mass-media privind ambalaje, display-uri, sisteme de ambalare, servicii conexe ambalajelor sau privind grupul de societăți.

Locuri de muncă în cadrul firmei THIMM:

Vă interesează o anumită poziție în acest domeniu? La rubrica noastră Carieră puteți căuta și găsi pozițiile disponibile la acest moment în sectorul ambalajelor, fie că e vorba de tehnolog în domeniul ambalajelor, consilier vânzări sau manager.

Se încarcă...