THIMM Packaging Systems încheie preluarea firmei germane ISL

02.12.2019 Domeniul de activitate - parte din Grupul THIMM - THIMM Packaging Systems a încheiat cu succes achiziția firmei germane ISL, cu aprobarea Oficiului Federal al Concurenței. Astfel competențele din domeniul ambalaje reutilizabile din multimateriale sunt transferate în Grupul THIMM. S-a convenit ca prețul achiziției să rămână confidențial.
Viernheim este noua reprezentanță a Grupului THIMM

Prin această achiziție Grupul THIMM își extinde portofoliul de soluții din domeniul ambalaje multimateriale reutilizabile. „Integrarea ISL în Grupul THIMM a fost un pas important în cadrul acestei strategii de creștere. Noi dobândim, în plus, două locații puternice și putem acoperi în felul acesta, cu ajutorul soluțiilor noastre pentru ambalaje,  fluxuri de bunuri reutilizabile“, declară Mathias Schliep, președinte al consiliului director al Grupul THIMM. „Viernheim și Serba completează aproape perfect din punct de vedere profesional și geografic locațiile noastre deja existente.“

Condițiile pentru integrarea ISL în firma afacere de familie THIMM au fost excelente: Începând din anul 2008 firmele THIMM Packaging Systems și ISL au operat pe diverse planuri având o relație foarte bună client-furnizor, iar ISL este, de asemenea, o firmă afacere de familie cu tradiție îndelungată. Competențele în dezvoltarea și producția de piese tehnice turnate precum și soluții pentru ambalaje din polipropilenă expandată (EPP) sunt transferate acum în Grupul THIMM. „Prin preluare apar sinergii în domeniile noastre de bază, iar de acestea pot profita în egală măsură clienții noștri noi și vechi“, declară în continuare Schliep. „Noi completăm paleta noastră de produse cu mai multe tipuri de ambalaje refolosibile prin integrarea ambelor puncte de lucru. Domeniile noastre de utilizare cresc și noi ne extindem în plus capacitățile de producție, astfel încât putem ajunge mult mai ușor la clienții noștri printr-o prezență extinsă.“ THIMM intenționează în plus să colaboreze ca partener cu ambele reprezentanțe ISL (Interobal) din Cehia și Slovacia.

Grupul THIMM este principalul furnizor de soluții pentru ambalarea și distribuirea de mărfuri. Portofoliul de soluţii include ambalaje din carton ondulat pentru transport şi vânzare, standuri de înaltă calitate (displayuri), sisteme de ambalare din diverse materiale precum și produse tipărite pentru prelucrarea industrială. O gamă largă de servicii în domeniul ambalajelor ce acoperă întregul lanț de aprovizionare completează gama de oferte. Clienții grupului sunt concerne renumite producătoare de articole protejate de mărci din toate branșele.  Întreprinderea familială înfiinţată în 1949 are peste 3.500 de angajaţi, în 22 de locaţii din Germania, Cehia, România, Polonia, Franţa şi Mexic şi înregistrează în 2018 o cifră de afaceri de 645 milioane Euro.

• Serba este noua locație a firmei THIMM Packaging Systems
  • Mathias Schliep, Președintele Consiliului de administrație al Grupului THIMM