THIMM investește în locația din Cehia

10.05.2021 Datorită unui pachet de investiții extins producătorul de ambalaje și sisteme de prezentare THIMM își dezvoltă în continuare fabrica de producție din Cehia, din localitatea Všetaty. Motivul extinderii îl constituie instalarea unei mașini de carton ondulat de ultimă generație. Mașina a fost pusă în funcțiune la începutul anului.
Michael Weber, șeful departamentului Corporate Strategie + Marketing din cadrul Grupului THIMM

Mașina de carton MF-A are o lungime de 134 metri cu role. Ea a fost produsă de producătorul bavarez de mașini BHS și are o lățime de 2,8 metri și funcționează cu o viteză de 400 metri pe minut. Prin instalarea noii mașini THIMM și-a crescut capacitatea de producție de carton ondulat de la fabrica din Cehia cu până la 30 la sută. Utilajul produce următoarele tipuri de ondule E-, B-, C-, T-, EE-, EB-, BC- precum și ondula tip F- și FE.

Michael Weber, directorul Corporate Strategie + Marketing din cadrul Grupului THIMM: „Noua mașină de carton ondulat poate procesa în mod optim rolele imprimate digital și este adecvată pentru serii de producție mici și mari. Astfel putem îndeplini mai ușor cererile clienților noștri pentru cantități reduse ale comenzilor și un timp de livrare mai scurt. Mașina modernă dispune, în plus, de un sistem propriu de control al calității. Odată cu investiția într-o nouă mașină de carton ondulat, extindem în continuare viabilitatea deja bine stabilită a locației noastre din Cehia. În comparație cu mașina de carton anterioară consumul de energie per metru pătrat produs este cu până la 15 la sută mai mic.

Pe lângă instalarea noii mașini de carton ondulat Grupul THIMM a modernizat și a completat echipamentele periferice. De exemplu, a fost înființat un nou depozit intermediar, precum și un spațiu nou de depozitare a rolelor și a fost instalată o nouă unitate de producție a cleiului. În plus, hala a fost extinsă și au fost cumpărate stivuitoare electrice. În ansamblu firma a investit aproximativ zece milioane euro în această locație.

Și pentru angajații din această locație investiția aduce cu sine noi posibilități și provocări. Michael Weber: „Pentru echipele implicate în producție, punerea în funcțiune a unei mașini atât de complexe și moderne este o sarcină atractivă și interesantă. Această sarcină a fost rezolvată foarte eficient prin munca în echipă și prin susținerea celorlalte unități de producție ambalaje.“

• Mașina de carton ondulat cu hârtie brută
  • Noua mașină de carton ondulat din Cehia