Succes la acordarea premiului POPAI D-A-CH Award: Grupul THIMM a fost premiat de două ori

20.05.2021 Grupul THIMM a avut un succes dublu la premiile de anul acesta POPAI D-A-CH la categoria „Frumusețe și parfumuri“. Cu ajutorul sistemului sustenabil de prezentare „Green Christmas“ pentru Weleda și al ambalajului pentru comerțul electronic marca Salwa Petersen, Grupul THIMM a reușit să se poziționeze foarte bine în raport cu concurenții săi. Câștigătorii au fost anunțați în seara zilei de 19 mai în cadrul unei gale virtuale.

La categoria „Frumusețe și parfumuri“ Grupul THIMM a primit premiul de bronz POPAI pentru standul de prezentare de Crăciun „Green Christmas“ al producătorului de cosmetice naturale Weleda. A acționa sustenabil și cu economie de resurse este unul dintre principiile de bază ale firmei Weleda. Grupul THIMM a sprijinit clientul  Weleda, să combine tema de Crăciun și sustenabilitate și să le implementeze într-un mod atrăgător la punctul de vânzare.

Pentru seturile de cadouri de Crăciun a fost conceput un sistem de prezentare în formă de brad de Crăciun, fabricat din carton ondulat din 100% hârtie reciclată. Acesta dispune de trei rafturi pentru cadouri, ce pot fi umplute foarte simplu și îi invită pe clienți să se servească. Părțile din față ale bradului au fost imprimate cu procedura de imprimare flexografică, cu culoarea verde și cu motive de Crăciun, precum mesajul central „Dăruiește sustenabil“. Părțile din spate și bazele rafturilor se prezintă optic cu un aspect natural, având culoarea maro a cartonului ondulat. La punctul de vânzare sistemul de prezentare pliabil, ce face economie de spațiu la transport, se poate asambla ușor.

Grupul THIMM a primit un indian de bronz la aceeași categorie pentru ambalaje de transport cu sistem de închidere de siguranță pentru magazinul online Salwei Petersen. Acest start-up s-a specializat pe produse de îngrijire de păr: Proprietara Salwa Petersen combină rețetele tradiționale din țara ei - Ciad - cu tehnici moderne. Pentru primul ambalaj pentru transport al firmei nou înființate accentul era și pe aspectul atrăgător, pe lângă protecția produsului și transportul sigur al mărfurilor.
Sistemul de închidere de siguranță din carton ondulat garantează o închidere a ambalajului pe durata transportului și protejează de o deschidere neautorizată. Nu este necesară o bandă adezivă suplimentară pentru închidere. Spre deosebire de plasarea articolelor de marcă în comerțul offline primul contact cu clientul în comerțul electronic are loc atunci când sunt despachetate mărfurile comandate. Salwa Petersen a pus accentul pe aspectul corespunzător al ambalajului pentru transport. Grupul THIMM a îndeplinit această dorință cu o imagine atractivă, imprimată digital pe toată suprafața exterioară. Abordarea directă a clientului asigură o experiență directă la despachetare, care a fost imprimată pe partea interioară a ambalajului de transport prin imprimare directă.

În contextul pandemiei globale acordarea premiului POPAI D-A-CH a avut loc anul acesta complet digital. În cadrul unei gale virtuale de decernare a premiului, ce a putut fi urmărită live pe canalul YouTube, au fost comunicați câștigătorii de anul acesta. De peste cinci decenii organizația Non-Profit POPAI (Point of Purchase Advertising International) organizează concursuri la nivel mondial, unde firmele și furnizorii de servicii sunt premiați pentru activitatea lor la punctul de vânzare. Premiile POPAI D-A-CH din țările vorbitoare de limba germană sunt acordate începând din anul 2009. Astfel sunt luate în considerare toate activitățile pe tema marketing la punctul de vânzare, de la materialele clasice POS până la măsurile care susțin vânzările. Un juriu independent format din 25 experți în domeniile mărci, comerț, design și știință alege câștigătorii premiilor POPAI D-A-CH pentru 15 categorii. Premiul acordat reprezintă un indian, ce amintește de primul sistem de prezentare 3D în formă de indian.