Ștanțare digitală cu laser: THIMM instalează o tehnologie unică în Europa

15.01.2020 THIMM preia din nou rolul de pionier și investește într-o mașină pentru ștanțarea digitală cu laser a cartonului ondulat. Prin designul său, noua mașină Highcon Beam 2C este unică în Europa și oferă oportunități extraordinar de creative pentru designerii de ambalaje. Cu ajutorul laserului, din carton ondulat se pot decupa modele cu filigran, care până acum erau mai dificil sau chiar imposibil de realizat.
Mașină digitală de ștanțare cu laser Highcon Beam 2C (fotografie ©Highcon)

De acum încolo, noua mașină de ștanțare cu laser Highcon Beam 2C va susține procesul de fabricație digitală, începând de la proiectare și pregătirea datelor până la procesarea cartonului ondulat. Laserul decupează și gravează cartonul ondulat cu o precizie absolută. Canelurile sunt posibile cu ajutorul tehnologiei patentate DART (Digital Adhesive Rule Technology), care permite realizarea gravurilor și decupajelor chiar și pe carton ondulat pliat.

Tehnologia digitală cu laser îndeplinește excelent cerințele actuale ale pieței pentru produse mereu noi de diverse tipuri sau în variante individuale. Adesea, producătorii trebuie să reacționeze flexibil și rapid. Deoarece pentru ștanțarea digitală cu laser nu sunt necesare scule de ștanțare suplimentare, costurile operaționale sunt eliminate, ceea ce duce la scurtarea procesului de fabricație. Ștanțarea digitală cu laser nu doar că funcționează fără dispozitive de ștanțare, dar reușește și să obțină contururi foarte fine, caz în care cuțitele de ștanțare nu ar avea nicio șansă din punct de vedere tehnologic. Aceasta înseamnă că procesul de fabricație poate fi utilizat la un nivel superior, flexibil și rapid.

Michael Weber, director Corporate Marketing: „Scopul este de a le oferi clienților noștri mereu cea mai bună soluție“. Pe lângă imprimarea digitală, cu ajutorul tehnologiei digitale de ștanțare cu laser ne extindem în mod logic capacitățile de prelucrare digitală a cartonului ondulat.   Suntem convinși că ambalajele și afișajele ștanțate cu laser afectează diverse industrii și, în prezent, ne însoțim clienții în pregătirea de noi opțiuni de ambalare și prezentare, pentru a genera un avantaj competitiv pentru ei."

Noua mașină Highcon Beam 2C a fost pusă în funcțiune la fabrica din Všetaty (Republica Cehă). Cea mai recentă tehnologie digitală laser high-end din Europa completează fabrica cehă THIMM pack’n’display, care până de curând s-a situat la un nivel foarte înalt din punct de vedere al automatizării și digitalizării.

Despre THIMM
Grupul THIMM este principalul furnizor de soluții pentru ambalarea și distribuirea de mărfuri. Portofoliul de soluţii include ambalaje din carton ondulat pentru transport şi vânzare, standuri de înaltă calitate (displayuri), sisteme de ambalare din diverse materiale precum și produse tipărite pentru prelucrarea industrială. O gamă largă de servicii în domeniul ambalajelor ce acoperă întregul lanț de aprovizionare completează gama de oferte. Clienții grupului sunt concerne renumite producătoare de articole protejate de mărci din toate branșele.  Întreprinderea familială înfiinţată în 1949 are peste 3.500 de angajaţi, în 22 de locaţii din Germania, Cehia, România, Polonia, Franţa şi Mexic şi înregistrează în 2018 o cifră de afaceri de 645 milioane Euro.

/ 5
  • Afișaje de podea ștanțate cu laser, cu contururi foarte fine (fotografie ©Highcon)
  • Ambalajele cu format mic sunt ideale pentru ștanțarea digitală cu laser (fotografie ©Highcon)
  • Ambalaje pentru cadouri, cu motive decorative ștanțate cu laser (fotografie ©Highcon)
  • Ștanțare laser în formatele dorite pentru mărfuri mici (fotografie ©Highcon)
  • Michael Weber, director Corporate Marketing
Se încarcă...
Acest webseite foloseşte Cookies, pentru a vă garanta cele mai bune servicii posibile. Prin vizita dvs. pe Folosirea de Cookies vă exprimaţi acordul www.thimm.ro.