Soluțiile sustenabile pentru POS pentru alimente neambalate câștigă concursuri.

06.12.2019 Firma THIMM a fost câștigat două premii pentru displayuri și ambalaje pentru produse bio de la patiseria Zemanka: Chiar în luna octombrie ambalajele sustenabile din carton ondulat au fost premiate cu premiul cehesc Obal roku. Sistemele de prezentare au câștigat recent, în plus, la două categorii premiul internațional POPAI CE Award. Ambele evoluții încurajează vânzarea de produse de patiserie și panificație în comerțul cu amănuntul.
Ambalaje pentru produse de patiserie neambalate de la patiseria bio Zemanka

Pentru a putea furniza biscuiți neambalați produși în patiseria bio Zemanka, firma THIMM a dezvoltat și a produs un suport pentru vânzare din carton ondulat. Suportul acesta din două părți este format dintr-un ambalaj extern din carton ondulat și dintr-un ambalaj intern, destinat produselor neambalate.
Pentru producția acestui ambalaj intern este folosit cartonul ondulat „foodWave®“, adecvat pentru contactul direct cu alimentele. Suportul acesta este astfel construit, așa încât produsele de patiserie să poată ajunge oricând în față și să fie accesibile. Un capac al cutiei care se poate închide protejează alimentele neambalate. Urechile de stivuire pe părțile exterioare ale ambalajelor asigură stabilitatea și formează baza pentru prezentare.

Forma de prezentare pentru produsele Zemanka a fost construită în mod variabil de dezvoltatorii cehi, așa încât pot fi folosite trei sau șase suporturi din carton. Astfel comercianții au posibilitatea să aleagă cât de multe arome diferite ale alimentelor disponibile neambalate. Ambalajul intern produs din carton ondulat certificat foodWave® poate fi schimbat ușor după vânzare de către comerciant. Combinată cu un adaos opțional, o bază și niște piciorușe ale bazei din carton ondulat impermeabil ambalajele formează astfel un sistem de prezentare eficient și sustenabil pentru utilizare pe termen lung. Un sertar pentru materiale informative și pungi este atașat pe latura frontală a sistemului de prezentare.

Concursul cehesc Obal roku premiază anual ambalaje și sisteme de prezentare inovatoare cu titlul „Ambalajul anului“. THIMM a primit la data 24 octombrie 2019 în Praga premiul la categoria „Food“ pentru ambalajul conceput. Pentru conceptul de display firma THIMM a fost premiată, la data de 21 noiembrie 2019 cu premiul POPAI CE Award. În acest concurs din Europa Centrală s-a impus drept câștigătoare soluția la categoriile „Traditional POPs - Ecological Concepts“ și „Best POPs from Paper-based Material“.

Grupul THIMM este principalul furnizor de soluții pentru ambalarea și distribuirea de mărfuri. Portofoliul de soluţii include ambalaje din carton ondulat pentru transport şi vânzare, standuri de înaltă calitate (displayuri), sisteme de ambalare din diverse materiale precum și produse tipărite pentru prelucrarea industrială. O gamă largă de servicii în domeniul ambalajelor ce acoperă întregul lanț de aprovizionare completează gama de oferte. Clienții grupului sunt concerne renumite producătoare de articole protejate de mărci din toate branșele.  Întreprinderea familială înfiinţată în 1949 are peste 3.500 de angajaţi, în 22 de locaţii din Germania, Cehia, România, Polonia, Franţa şi Mexic şi înregistrează în 2018 o cifră de afaceri de 645 milioane Euro.

• Ambalaje pentru produse de patiserie neambalate de la patiseria bio Zemanka