Nintendo și THIMM: Jocurile video întâlnesc cartonul ondulat

03.12.2018 Cu Nintendo Labo, producătorul japonez de jocuri și console video, Nintendo, a introdus anul acesta o nouă inovație pe piața jocurilor video. Aspecte speciale: Nintendo Labo combină consola TV Nintendo Switch cu structurile modulare din carton ondulat, care sunt transformate în elemente interactive ale jocurilor. THIMM este furnizorul European de produse Nintendo Labo și produce plăci de carton ondulat complexe din punct de vedere tehnic în trei din fabricile sale de producție din Germania.
Nintendo Labo îmbină plăcerea jocurilor video cu cartonul ondulat

Nintendo Labo vă invită să construiți, să vă jucați și să explorați: Din plăcile de carton ondulat ștanțate în prealabil sunt confecționate fără alte mijloace auxiliare, de exemplu un pian, o undiță sau ghidonul unei motociclete. Așa-numitele Toy-Con sunt conectate la consola de jocuri video Nintendo Switch și, astfel, sunt „aduse la viață”. Acum, jucătorii pot cânta la pian, pot prinde pești virtuali cu undița sau pot parcurge curse rapide cu motocicleta. Deoarece aceste controlere sunt realizate din carton ondulat, vă permit să le configurați în funcție de preferințe – atât în ceea ce privește designul, cât și forma. Creativitatea nu are limite. 

În cadrul acestei inovații, cartonul ondulat a primit o sarcină complet nouă. Acesta nu are rol de ambalaj, ca de obicei, ci este o piesă elementară a produsului final. „Asamblarea și montarea modulului Toy-Con trebuie să se desfășoare ireproșabil, pentru a obține garanția distracției în timpul jocului”, declară Benjamin Brulic, consilier de vânzări în cadrul THIMM Verpackung, care a implementat acest proiect împreună cu echipa sa. „La fel de stricte sunt și cerințele din producție. Prin intermediul unei etape intensive de implementare împreună cu Nintendo, controale regulate ale calității și angajați cu calificare corespunzătoare în producție, am satisfăcut cerințele stricte legate de produs.” Plăcile de carton ondulat Nintendo Labo sunt fabricate din tipuri de carton ondulat special destinat clienților, ștanțate uniform și tipărite într-una sau două culori.

„Nintendo Labo îmbină dexteritatea cu jocurile video și prezintă modalități complet noi de a utiliza cartonul ondulat sustenabil utilizat ca material de ambalare. Noi, cei din cadrul THIMM, ne bucurăm să fim parte din acest proiect unic și creativ, în calitate de distribuitor european al produselor Nintendo”, concluzionează Michael Weber, managerul Corporate Marketing al Grupului THIMM.

Despre Nintendo
În calitate de pioner pe plan internațional în domeniul de entertainment, Nintendo Co. Ltd. (Kyoto, Japan) produce și comercializează software-uri și hardware-uri pentru consolele TV Nintendo Switch, precum și pentru consolele mobile ale seriei 3DS Nintendo. Nintendo Switch este prima consolă conectată la TV care se poate transforma foarte simplu – extrăgând-o din stație – într-un dispozitiv portabil. Seria 3DS Nintendo cuprinde, printre altele, New Nintendo 3DS XL, care permite vizualizarea imaginilor 3D fără ochelari 3D, precum și modelul avantajos de bază Nintendo 2DS fără funcționalitate 3D. Începând de la lansarea Nintendo Entertainment System (NES) în anul 1983, compania a vândut peste 4,6 miliarde de jocuri video și mai mult de 725 de milioane de dispozitive de jocuri video la nivel mondial. Printre acestea se numără și generația actuală de console, precum Game Boy, Game Boy Advance, Super NES, Nintendo 64, Nintendo GameCube, Nintendo DSi, Nintendo DS, Wii și Wii U. În plus, Nintendo a creat emblemele culturii jocurilor video, printre acestea se numără personaje cunoscute în toată lumea, precum Mario și Luigi, Donkey Kong, Samus Aran din Metroid, Link din The Legend of Zelda și Pokémon. Compania Nintendo of Europe GmbH înființată în anul 1990 în Frankfurt am Main este sediul central al filialelor Europene Nintendo.

Despre THIMM
Grupul THIMM este principalul furnizor de soluții pentru ambalarea și distribuirea de mărfuri. Portofoliul de soluţii include ambalaje din carton ondulat pentru transport şi vânzare, standuri de înaltă calitate (displayuri), sisteme de ambalare din diverse materiale precum și produse tipărite pentru prelucrarea industrială. O gamă largă de servicii în domeniul ambalajelor ce acoperă întregul lanț de aprovizionare completează gama de oferte. Clienții grupului sunt concerne renumite producătoare de articole protejate de mărci din toate branșele. Întreprinderea familială fondată în 1949 are peste 3.000 angajați în 19 puncte de lucru din Germania, Cehia, România, Polonia, Franţa și Mexic și obține o cifră de afaceri de circa 570 milioane euro.

/ 2
Se încarcă...