Grupul THIMM se extinde în Polonia: TOP Packaging preia United Packaging

05.08.2019 Grupul THIMM cu sediul în Northeim - Saxonia Inferioară își continuă tendința de creștere și se extinde în Polonia. TOP Packaging - parte din Grupul THIMM - situat în orașul Tychy din sudul Poloniei preia furnizorul local de ambalaje din carton ondulat United Packaging SA din Skarbimierz. Preluarea fabricii cu peste 100 de angajați are loc după aprobarea de către autoritatea anti-monopol din Polonia.
Mathias Schliep, Președinte al Consiliului de Administrație THIMM Group

„Prezența extinsă din Polonia prin această achiziție facilitează o aprovizionare mai ușoară a clienților din Polonia și pe plan internațional“, declară Mathias Schliep, președintele consiliului de administrație al Grupului THIMM. „În plus, noi stabilim standarde noi privind competențele noastre la nivel european în vederea aprovizionării producătorilor de bunuri de larg consum. Astfel putem dezvolta societatea noastră pe termen mediu și ne putem orienta în mod precis în funcție de necesitățile clienților regionali și supra-regionali“. În prezent Grupul THIMM produce și oferă consultanță pentru 19 unități de producție din șase țări. În anul 2018 firma a obținut o cifră de afaceri de 645 milioane euro.

TOP Packaging a fost înființată în anul 2011. THIMM deține 51% din acțiuni, 49% sunt deținute de concernul spaniol Saica, unul dintre cei mai mari producători europeni de hârtie reciclată pentru carton ondulat. Ambele firme - afacere de familie - lucrează deja cu mult succes de la sfârșitul anilor 1990, într-o alianță strategică de vânzare. TOP Packaging din Tychy are în prezent peste 240 de angajați și înregistrează în 2018 o cifră de afaceri de aproximativ 40 milioane euro.

Piața din Polonia este una dintre cele mai importante piețe din Europa Centrală și de Est. Acestă piață este caracterizată de rate stabile de creștere, o multitudine de firme regionale și un număr în creștere de firme internaționale mari. Odată cu extinderea capacităților de producție firma THIMM își continuă strategia de creștere și realizează apropierea de clienți, cu ajutorul noii fabrici din Skarbimierz, datorită distanțelor mai scurte pentru livrări.

Grupul THIMM este principalul furnizor de soluții pentru ambalarea și distribuirea de mărfuri. Portofoliul de soluţii include ambalaje din carton ondulat pentru transport şi vânzare, standuri de înaltă calitate (displayuri), sisteme de ambalare din diverse materiale precum și produse tipărite pentru prelucrarea industrială. O gamă largă de servicii în domeniul ambalajelor ce acoperă întregul lanț de aprovizionare completează gama de oferte. Clienții grupului sunt concerne renumite producătoare de articole protejate de mărci din toate branșele. Întreprinderea familială fondată în 1949 are peste 3.200 angajați în 19 puncte de lucru din Germania, Cehia, România, Polonia, Franţa și Mexic și obține o cifră de afaceri de circa 645 milioane euro.