Grupul THIMM se extinde în Polonia: TOP Packaging încheie preluarea firmei United Packaging

02.10.2019 Societatea mixtă - parte din Grupul THIMM TOP Packaging - situată în orașul din sudul Poloniei Tychy - a încheiat cu succes preluarea furnizorului local de ambalaje din carton ondulat United Packaging SA din Skarbimierz, în apropiere de Wroclaw (Breslau). Autoritatea anti-monopol din Polonia a verificat achiziția fabricii cu peste 100 angajați și a aprobat-o, începând cu data de 01.10.2019. Astfel Grupul THIMM, cu sediul în localitatea Northeim (în Saxonia Inferioară), a continuat tendința de creștere și în Polonia.
Mathias Schliep, președinte al consiliului al Grupului THIMM

„Achiziționarea acesteia extinde capacitatea noastră de producție din Polonia“, declară Mathias Schliep, președinte al consiliului al Grupului THIMM. „În plus, prin investiții, intenționăm să extindem capacitatea fabricii. Astfel, vom putea livra mai repede produsele către clienții noștri polonezi și internaționali, și am creat deja premisele pentru o creștere continuă.“

Societatea mixtă TOP Packaging a fost înființată în anul 2011. Thimm deține 51% din acțiuni,
49% aparțin concernului spaniol Saica, unul dintre cei mai mari producători de hârtie reciclată pentru carton ondulat din Europa. Ambele firme - afacere de familie - lucrează deja cu mult succes de la sfârșitul anilor 1990 într-o alianță strategică de vânzare.
TOP Packaging din Tychy are în acest moment peste 240 angajați și a înregistrat în 2018 o cifră de afaceri de aproximativ 40 milioane euro. Odată cu preluarea firmei United Packaging se mai adaugă și cei peste 100 de angajați din unitatea de producție din Skarbimierz. Tranzacția TOP Packaging a fost facilitată de către firma de consultanță financiară TDI Corporate Finance din Polonia. Consultanța juridică a fost furnizată de firma poloneză SSW Pragmatic Solutions.

Piața din Polonia este una dintre cele mai importante piețe din Europa Centrală și de Est. Acestă piață este caracterizată de rate stabile de creștere, o multitudine de firme regionale și un număr în creștere de firme internaționale mari. Odată cu extinderea capacităților de producție compania Thimm își continuă strategia de creștere.

Despre THIMM
Firma THIMM Packaging se află în Șura Mică, județul Sibiu și este o firmă producatoare de carton ondulat și ambalaje din carton ondulat. Ea face parte din Grupul THIMM, care este principalul furnizor de soluții pentru ambalarea și distribuirea de mărfuri. Portofoliul de soluţii include ambalaje din carton ondulat pentru transport şi vânzare, standuri de înaltă calitate (displayuri), sisteme de ambalare din diverse materiale precum și produse tipărite pentru prelucrarea industrială. O gamă largă de servicii în domeniul ambalajelor ce acoperă întregul lanț de aprovizionare completează gama de oferte. Clienții Grupului sunt concerne renumite producătoare de articole protejate de mărci din toate domeniile. Întreprinderea familială înfiinţată în 1949 are peste 3.300 de angajaţi, în 20 de locaţii din Germania, Cehia, România, Polonia, Franţa şi Mexic şi înregistrează în 2018 o cifră de afaceri de 645 milioane Euro.
 

 

Se încarcă...
Acest webseite foloseşte Cookies, pentru a vă garanta cele mai bune servicii posibile. Prin vizita dvs. pe Folosirea de Cookies vă exprimaţi acordul www.thimm.ro.