Grupul THIMM își extinde portofoliul de soluții de ambalare cu ambalaje din materiale multiple: THIMM Packaging Systems preia compania germană ISL Gruppe

15.10.2019 Concernul THIMM cu sediul în orașul Northeim din Saxonia Inferioară își continuă tendința de creștere și își extinde portofoliul de soluții în domeniul ambalajelor din materiale multiple. Filiala THIMM Packaging Systems preia furnizorul de ambalaje din materiale spongioase și piese tehnice turnate, ISL Schaumstoff-Technik GmbH din Viernheim, din sudul landului Hesse, precum și firma ISL Verpackungstechnik GmbH din orașul turingian Serba. ISL Gruppe are aproximativ 250 de angajați în cele două locații ale sale din Germania. Grupul ISL este expert în domeniul ambalajelor din materiale spongioase și din materiale multiple, de unică folosință și reutilizabile, precum și în domeniul pieselor tehnice turnate. Preluarea are loc ca urmare a aprobării din partea Oficiului Federal al Concurenței, care este așteptat în următoarele săptămâni. S-a convenit ca prețul achiziției să rămână confidențial.
Mathias Schliep, Membru al Conducerii Grupului THIMM

„Integrarea ISL în Grupul THIMM este un pas semnificativ în cadrul strategiei noastre de dezvoltare. Astfel, nu doar că ne extindem portofoliul de ambalaje din materiale multiple, dar adăugăm și două locații europene de înaltă performanță din Germania", spune Mathias Schliep, Membru al Conducerii Grupului THIMM. "Acestea ne completează locațiile existente, aproape perfect din punct de vedere practic și geografic."

Condițiile necesare pentru integrarea ISL în societatea familială THIMM sunt excepționale: THIMM Packaging Systems și ISL cooperează la diferite niveluri din 2008, într-o relație de tip client-furnizor, iar ISL este și o societate familală bogată în tradiții. ISL este specializată în dezvoltarea și producerea de piese turnate din materiale spongioase, precum și a soluțiilor de ambalare realizate din material spongios turnat și plăci multiperete reutilizabile cu camere goale, care se completează în mod optim cu portofoliul de produse al THIMM Packaging Systems. Sinergia este generată și din industriile-țintă ale celor două companii: industria auto, tehnica medicală sau ingineria mecanică. În 2018, cele două locații ale Grupului ISL au generat vânzări totale de 25 de milioane Euro. Cele două locații ale Grupului ISL din Dýšina (Cehia) și Nové Mesto (Slovacia) nu vor fi preluate.

Cele două noi fabrici vor continua sub umbrela THIMM Packaging Systems și vor fi integrate în rețeaua lor. „Odată cu noile fabrici, ne extindem prezența și ne apropiem și mai mult de clienții noștri", spune Jürgen Düvel, manager la THIMM Packaging Systems. „Cu cele șapte locații suntem acum reprezentați pe întreg teritoriul Germaniei, iar faptul că cele două fabrici din Germersheim și Viernheim sunt foarte apropiate oferă avantaje suplimentare din punct de vedere al proceselor și logisticii.

În ultimii ani, THIMM Packaging Systems a adus o contribuție semnificativă la creșterea continuă a Grupului THIMM. Cele cinci fabrici germane și fabricile din Mexic și Cehia angajau până în prezent 922 de persoane și, în 2018, au generat vânzări de 177 de milioane de euro.

Grupul THIMM este principalul furnizor de soluții pentru ambalarea și distribuirea de mărfuri. Portofoliul de soluţii include ambalaje din carton ondulat pentru transport şi vânzare, standuri de înaltă calitate (displayuri), sisteme de ambalare din diverse materiale precum și produse tipărite pentru prelucrarea industrială. O gamă largă de servicii în domeniul ambalajelor ce acoperă întregul lanț de aprovizionare completează gama de oferte. Clienții grupului sunt concerne renumite producătoare de articole protejate de mărci din toate branșele.  Întreprinderea familială înfiinţată în 1949 are peste 3.300 de angajaţi, în 20 de locaţii din Germania, Cehia, România, Polonia, Franţa şi Mexic şi înregistrează în 2018 o cifră de afaceri de 645 milioane Euro.

• Jürgen Düvel, manager la THIMM Packaging Systems