EcoVadis medalia de argint: Grupul THIMM este premiat pentru servicii sustenabile

09.09.2021 Grupul THIMM a primit medalia de argint de la EcoVadis, o platformă independentă de evaluare pentru servicii sustenabile ale firmelor. Producătorul de ambalaje a putut îmbunătăți rezultatul financiar din anul precedent și se poziționează între primele 10% firme din același domeniu, cu ajutorul rezultatului financiar total.

Grupul THIMM a obținut punctaj mai mare la evaluarea sustenabilității de anul acesta de la firma EcoVadis și a fost premiat cu medalia de argint pentru obținerea punctajului de 63/100 (anul trecut 58/100). Datorită- acestui rezultat obținut firma THIMM se află între primii 10% conform evaluării EcoVadis pentru producția de hârtie ondulată și carton ondulat, precum și ambalaje din hârtie, carton și carton ușor. Serviciile sustenabile evaluate ale firmei se împart în patru domenii: de sustenabilitate mediul înconjurător, drepturile de muncă și drepturile omului, etică și achiziții sustenabile. În toate cele 4 domenii Grupul THIMM este peste media de referință și a putut crește serviciile în special în domeniile mediul înconjurător și achiziții sustenabile. Cu acest rezultat firma THIMM este printre cei mai buni, se află printre 25% dintre toate cele 75.000 de firme evaluate de EcoVadis.

„Rezulatul subliniază valoarea ocupată de Corporate Responsibility în firma noastră. În viziunea noastră despre sustenabilitate recunoaștem provocările economice, ecologice și sociale și le rezolvăm“, explică Michael Weber, Manager Corporate Strategie + Marketing din cadru Grupului THIMM. „Serviciile sustenabile, precum și comunicarea transparentă pe această temă reprezintă un factor important pentru firme sustenabile“, explică Michael Weber. „Clienții noștri pot să își facă o imagine proprie despre Grupul THIMM, pe baza informațiilor pe care noi le punem la dispoziție pe platformele recunoscute internațional.“ Informațiile despre evoluțiile sustenabile sunt rezumate de către firmă deja din anul 2014 în rapoartele privind sustenabilitatea. Ne așteptăm ca furnizorii și partenerii noștri, de asemenea, să implementeze și să respecte aceste standarde sociale și ecologice. Am înregistrat directivele cuprinzătoare cu privire la criteriile etice în Code of Conduct“, explică Michael Weber.

EcoVadis este o platformă recunoscută și independentă de evaluare, care verifică responsabilitatea socială a întreprinderii conform standardelor internaționale de sustenabilitate, precum convențiile organizației internaționale a muncii (Convențiile ILO) sau standardul Global Reporting Initiative (GRI). Urmărim, astfel, obiectivul, de a formula serviciile Corporate Responsibility ale firmelor într-un mod transparent pentru partenerii de afaceri. În același timp EcoVadis susține îmbunătățirea serviciilor de sustenabilitate ale firmelor participante.

Despre Thimm

Grupul THIMM este un furnizor de top pentru ambalaje și distribuirea de produse. Portofoliul de soluții cuprinde ambalaje pentru transport și vânzare din carton ondulat, sisteme de prezentare de calitate (display-uri), sisteme de ambalare din materiale combinate precum și produse imprimate pentru prelucrare industrială. Cu ajutorul soluțiilor inovatoare și sustenabile firma THIMM ajută clienții să se diferențieze și să se individualizeze pe piață. Firma afacere de familie anticipează în viziunea ei privind sustenabilitatea pentru anul 2030 provocări economice, ecologice și sociale. Grupul THIMM dorește să ofere întotdeauna clienților săi soluții optime. Această orientare către client încurajează forța inovatoare și spiritul de pionierat al firmei. În acest scop investim consecvent în extinderea prezenței noastre pe piață precum și în tehnologii de viitor. Firma afacere de familie înființată în anul 1949 are actualmente peste 3.300 angajați, în 21 de locații din Germania, Franța, Polonia, România și Cehia, și a obținut în anul 2020 o cifră de afaceri de aproximativ 605 milioane euro. Informații suplimentare puteți găsi pe website-ul www.thimm.ro