Displayuri din carton ondulat pe bază de iarbă: Utilizarea eficientă a resurselor grație materialelor de ambalare inovatoare

24.10.2019 Cartonul ondulat din hârtie pe bază de iarbă, Grass Paper, este un material de ambalare alternativ destinat firmelor care acționează sustenabil. Firma THIMM produce carton ondulat, ce permite o utilizare mai eficientă a resurselor în locațiile sale din Germania și Cehia. Primele display-uri din carton ondulat pe bază de iarbă sunt utilizate la acest moment în primul Concept Shopping Mall la nivel mondial, „Bikini Berlin”.
Afișaje din carton ondulat pe bază de iarbă

Producătorul de ambalaje THIMM a fost întotdeauna preocupat de utilizarea unor materii prime inovatoare și sustenabile. Odată cu producerea cartonului ondulat pe bază de iarbă, firma THIMM oferă clienților săi o alternativă ecologică. La baza cartonului ondulat se află hârtia pe baza de iarbă care prezintă un bilanț ecologic ameliorat față de hârtia pe bază de lemn. Hârtia pe baza de iarbă constă în proporție de 30% din peleți de iarbă și în proporție e 70% din hârtie reciclată. Iarba este obținută de mai multe ori anual de pe suprafețele de compensare stabilite legal și neutilizate pentru agricultură. Pe aceste suprafețe verzi nu sunt utilizate îngrășăminte și nici nu sunt efectuate tratamente chimice. În plus, utilizarea economică a suprafețelor reprezintă o sursă suplimentară de venituri pentru agricultură.

Peleții de iarbă necesari pentru producția de hârtie sunt prelucrați numai prin intermediul unor procese mecanice. Acest lucru presupune un consum de apă foarte mic în cadrul procesului de producție. Astfel oamenii, societățile și mediul înconjurător beneficiază și de emisii reduse de  CO2 în cadrul procesului de producție a hârtiei.

La acest moment, firma THIMM prelucrează materia primă inovatoare în fabricile de carton ondulat din Germania și Cehia. Cartonul ondulat pe bază de iarbă poate fi ștanțat, îndoit sau lipit pe echipamentele de prelucrare la fel precum cartonul ondulat normal. Concernul THIMM poate imprima pe cartonul ondulat pe bază de iarbă în mod excelent apelând la toate procedurile obișnuite de imprimare. Structura hârtiei poate fi identificată în continuare, oferă o reproducere excelentă a culorilor de imprimare și asigură astfel un efect care atrage atenția la punctul de vânzare.

Cartonul ondulat din hârtie pe bază de iarbă poate fi utilizat în cadrul tuturor ramurilor economice pentru ambalaje și display-uri și susține trendul soluțiilor de ambalare sustenabile, pe bază de hârtie. THIMM a produs primele displayuri din carton ondulat pe bază de iarbă pentru Foodbuzz, un distribuitor din domeniul industriei alimentare. Foodbuz prezintă până în ianuarie 2020 produsele noi ale unor start-up-uri din industria alimentară în propriul pop-up store din Bikini Berlin. Displayurile utilizate sunt displayuri din sistemul modular „Sales Amplifier” produs de THIMM. Displayurile modulare tip palet constau din componente de bază în forma unor tăvi standard neimprimate care sunt combinate cu un înveliș individualizat pentru display. Învelișul a fost imprimat digital și pune astfel la dispoziția start-up-urilor o suprafață de prezentare care atrage atenția.

Grupul THIMM este principalul furnizor de soluții pentru ambalarea și distribuirea de mărfuri. Portofoliul de soluţii include ambalaje din carton ondulat pentru transport şi vânzare, standuri de înaltă calitate (displayuri), sisteme de ambalare din diverse materiale precum și produse tipărite pentru prelucrarea industrială. O gamă largă de servicii în domeniul ambalajelor ce acoperă întregul lanț de aprovizionare completează gama de oferte. Clienții grupului sunt concerne renumite producătoare de articole protejate de mărci din toate branșele.  Întreprinderea familială înfiinţată în 1949 are peste 3.300 de angajaţi, în 20 de locaţii din Germania, Cehia, România, Polonia, Franţa şi Mexic şi înregistrează în 2018 o cifră de afaceri de 645 milioane Euro.