Concentrare deplină asupra industriei bunurilor de consum: Producătorul de ambalaje THIMM vinde sectorul bunurilor industriale către concernul japonez Rengo

24.05.2022 În următorii ani Grupul THIMM, cu sediul în Northeim din Saxonia Inferioară, își va orienta în mod consecvent afacerea de familie spre industria bunurilor de consum. În acest scop, THIMM intenționează ca în următorii cinci ani - așa cum a și anunțat recent - să investească 400 milioane de euro în automatizare, digitalizare, modernizare și extinderea tuturor locațiilor. „Clienții noștri merită să beneficieze de cea mai bună soluție”, explică Mathias Schliep, președintele Consiliului de administrație al Grupului THIMM. „Investițiile planificate și competența noastră în domeniul bunurilor de consum ne vor face să rămânem și în viitor un furnizor un furnizor important de soluții pentru ambalare și distribuirea de bunuri.”

În sensul dezvoltării strategice pe termen lung, compania vinde  odată cu Thimm Packaging Systems și sectorul bunurilor industriale către concernul japonez Rengo, activ la nivel mondial. Cu peste 100 de locații în America de Nord, Europa și Asia, Rengo este cel mai mare furnizor de ambalaje din Japonia. În Germania, compania Tricor Packaging & Logistics AG, cu sediul în Bad Wörrishofen, face parte din rețeaua Rengo. Tricor colaborează de ani de zile cu Grupul THIMM. Pentru următoarea etapă de creștere în domeniul bunurilor industriale, cerințele pieței s-au schimbat rapid în special în sectorul automotive. Pentru a crește în continuare în acest domeniu, este necesară o poziționare globală a producției și distribuției. „Din acest motiv, în ceea ce privește Thimm Packaging Systems considerăm că extinderea la nivel mondial împreună cu specialistul în bunuri industriale Tricor oferă cele mai bune perspective pentru companie și angajați. Se potrivește perfect", spune Mathias Schliep. THIMM și Tricor sunt parteneri de mai mulți ani la nivel de companie.

Cu privire la prețul de vânzare, s-a agreat asupra confidențialității. Preluarea va avea loc după obținerea aprobării din partea Oficiului Federal al Concurenței, care este așteptată în următoarele săptămâni. Până acum, sectorul pentru bunuri industriale al Grupului THIMM a aparținut afacerii de familie încă din 1993, iar anul trecut a obținut o cifră de afaceri de 187 milioane euro (27%). Thimm Packaging Systems are 1075 angajați în opt locații din Germania (7) și Cehia (1).

Mathias Schliep: „Vânzarea ne va permite să obținem și alte mijloace, care fac posibilă o nouă strategie de finanțare independentă pentru dezvoltarea ambițioasă a afacerii de bunuri de larg consum. Până în 2030 ne-am propus să ne dublăm vânzările." Pe lângă inovație și sustenabilitate, în calitatea sa de întreprindere familială independentă, THIMM are în continuare ca obiectiv dezvoltarea pe piață: Dezvoltarea continuă a soluțiilor sustenabile de ambalare pentru economia circulară devine din ce în ce mai importantă. Ca urmare a creșterii peste medie a comerțului electronic și a Fast Moving Consumer Goods (FMCG), crește și necesarul de capacități de producție și depozitare al firmelor. În acest scop, firma THIMM își va dezvolta masiv fabricile, va moderniza parcul utilajelor și se va pregăti pentru viitor cu o digitalizare și o automatizare consecventă. Acest lucru este valabil pentru toate locațiile Grupului THIMM. Și capacitățile din domeniul tiparului digital trebuie extinse semnificativ. Competența sustenabilă de bază a Grupului THIMM - cartonul ondulat - și forța inovatoare de dezvoltare a noilor soluții sunt în centrul atenției. Mathias Schliep concluzionează: „Totul se bazează din ce în ce mai mult pe cererea crescândă de soluții sustenabile pentru ambalaje și susține calea noastră strategică de a utiliza resursele în mod responsabil în întregul circuit.”

Despre THIMM

Grupul THIMM este unul dintre principalii furnizori de soluții pentru ambalarea și distribuția de bunuri. Portofoliul de soluții cuprinde ambalaje pentru transport și vânzare din carton ondulat, sisteme de prezentare de calitate (displayuri), sisteme de ambalare din materiale combinate precum și produse imprimate pentru prelucrare industrială. Cu ajutorul soluțiilor inovatoare și sustenabile firma THIMM ajută clienții să se diferențieze și să se individualizeze pe piață. Întreprinderea familială anticipează în viziunea ei privind sustenabilitatea pentru anul 2030 provocări economice, ecologice și sociale în.  Grupul THIMM dorește să ofere întotdeauna clienților săi soluții optime. Această orientare către client încurajează forța inovatoare și spiritul de pionierat al firmei. În acest scop noi investim consecvent în extinderea prezenței noastre pe piață, precum și în tehnologii de viitor. Întreprinderea familială înființată în anul 1949, are în prezent peste 3.600 angajați în 21 de locații din Germania, Franța, Polonia, România și Cehia și a obținut în anul 2021 o cifră de afaceri de aproximativ 698 milioane de euro. Informații suplimentare puteți găsi pe site-ul www.thimm.ro

/ 8
Se încarcă...