Grupul Thimm înființează primul start-up propriu în domeniul comerțului electronic pentru carton

09.04.2018 Întreprinderea familială Thimm pune piatra de temelie pentru modele de afaceri digitale prin intermediul start-up-ului Cartonara. Magazinul german online www.kartonara.de și-a deschis porțile în luna martie pentru persoane fizice și persoane juridice. Acesta oferă ambalaje standarde din carton ondulat și accesorii, cu un plus de valoare pentru distribuția optimă a mărfurilor.
CARTONARA® Onlineshop pentru cutii din carton

Sortimentul prezent pe noua platformă de comerț electronic www.kartonara.de reunește în mod neechivoc competența în domeniul ambalajelor acumulată de Grupul Thimm, înființat în 1949. Pe lângă cutiile de carton standard, cutiile pliabile și ambalajele pentru transport din carton ondulat, pot fi comandate și materiale pentru mutat și accesorii, de exemplu dispozitive pentru închidere, materiale de umplutură și de protecție. Sortimentul va fi extins în mod constant în următoarele luni, astfel încât pe viitor sa fie disponibili și suporți pentru încărcături mici, ambalaje inovatoare pentru comerțul electronic și cutii individuale. Comenzile clienților online sunt expediate direct din depozit, astfel încât acestea sunt livrate deja în ziua următoare. Pe platforma de comerț electronic sunt acceptate toate metodele de plată uzuale.

”Cartonara reprezintă inițierea primului model de afaceri digital pentru ambalaje al Grupului Thimm”, informează Michael Weber, director Cartonara. „Am creat o nouă cale de distribuție prin intermediul căruia oferim o platformă de soluții îndeosebi întreprinderilor mici și mijlocii dar și clienților privați”. Clienții noștri online profită de sinergiile create la nivelul întregului Grup Thimm. Toate ambalajele provin din fabricile noastre consacrate. În spatele acestora se află procese eficiente, cerințe de calitate ridicate, dezvoltări rapide de ambalaje și optimizări de costuri și logistică. Suntem o echipă eficientă formată din specialiști în marketing pe motoare de căutare, experți pentru business development și parteneri de cooperare în domeniul comerțului electronic.”

Fiind o societate integrată 100%, Cartonara GmbH + Co. KG este o nouă societate din concernul Thimm. Distribuția online în Germania se realizează sub marca Kartonara. Start-up-ul a fost înființat la finalul anului 2017 și are sediul în Northeim. Administratori sunt Kornelius Thimm și Michael Weber.

Cartonara este o unitate de afaceri a concernului Thimm din Northeim și susține din martie 2018 poziționarea grupului în comerțul electronic. Grupul THIMM este principalul furnizor de soluții pentru ambalarea și distribuirea de mărfuri. Portofoliul de soluţii include ambalaje din carton ondulat pentru transport şi vânzare, standuri de înaltă calitate (displayuri), sisteme de ambalare din diverse materiale precum și produse tipărite pentru prelucrarea industrială. O gamă largă de servicii în domeniul ambalajelor ce acoperă întregul lanț de aprovizionare completează gama de oferte. Clienții grupului sunt concerne renumite producătoare de articole protejate de mărci din toate branșele. Întreprinderea familială fondată în 1949 are peste 3.000 angajați în 19 puncte de lucru din Germania, Cehia, România, Polonia, Franţa și Mexic și obține o cifră de afaceri de circa 570 milioane euro.

• Michael Weber, Administrator CARTONARA
  • CARTONARA® Onlineshop